Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

36 de tineri europeni, printre care si un licean roman, au fost lideri europeni pentru o zi

0

36 de tineri din 14 state europene au avut oportunitatea sa-si petreaca o zi alaturi de un lider din mediul business sau politic european, in proiectul Leaders-for-a-Day.

Initiativa apartine organizatiei Junior Achievement (JA) Europe si ofera tinerilor europeni care au au obtinut certificatul de abilitati antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass – ESP) – sansa de a invata de la un lider de top, petrecand o zi in umbra acestuia.

Rares Vasilescu, elev in clasa a XII-a la Liceul Teoretic Al. I. Cuza din Bucuresti a fost singurul licean roman selectat in proiect. El si-a petrecut o zi impreuna cu europarlamentarul Adina Valean, vicepresedinte al Parlamentului European (PE) si membra in Comitetul pentru Industrie, Cercetare si Energie si in Delegatia pentru relatia cu SUA.
12143274_882130058500824_3470836833983262858_n
A fost o experienta foarte interesanta si productiva sa observ indeaproape cum se desfasoara activitatea unui lider. Sunt sigur ca genul acesta de proiect are un impact puternic asupra unui tanar si asupra viitorului sau, avand in vedere ca ii ofera sansa de a intra in contact direct cu persoane aflate la conducerea unor institutii sau organizatii de top„, a spus Rares.
Printre liderii care si-au petrecut o zi cu un tanar se numara membri ai institutiilor europene si directori din companii precum Axa, Le Soir, Nestle, Microsoft, AmCham, HP, Euractiv si Accenture.
ESP este o certificare antreprenoriala recunoscuta in 26 de state europene, prin care liceenii care au parcurs programul educational JA Compania isi testeaza cunostintele de business, economie si finante si descopera in mod practic modul in care functioneaza companii, institutii si organizatii internationale din Europa.
Leaders-for-a-Day este o initiativa JA Europe, derulata in parteneriat cu Camera de Comert a Marii Britanii, cu sprijinul Accenture si Microsoft, ce isi propune sa incurajeze spiritul antreprenorial al tinerilor si sa promoveze mentoratul din partea profesionistilor cu expertiza in diverse domenii. Proiectul sprijina tinerii sa isi extinda reteaua de cunostinte din domeniul lor de interes si sa isi creasca sansele de a se angaja cu succes.
La Microsoft, ne-am asumat de mult timp rolul de partener-cheie pentru numeroase parti implicate, incluzand decidenti, ONG-uri sau institutii educationale, pentru a facilita tranzitia de la scoala la piata muncii. Impreuna, ne putem asigura ca elevii europeni care isi termina studiile au abilitatile de care au nevoie si ca le putem oferi oportunitati suplimentare pentru a invata si a se dezvolta„, a declarat Trudi Norris-Grey, Managing Director la Microsoft.
Dupa ce si-au petrecut ziua cu mentorii lor, cei 36 de tineri selectati pentru eveniment s-au intalnit la Brussels cu reprezentanti ai Comisiei Europene, ai organizatiei JA Europe si din business, pentru a impartasi experientele lor.
In aceasta saptamana, evenimente Leaders-for-a-Day vor avea loc si la nivel national, fiind gazduite de organizatiile Junior Achievement din Olanda, Ungaria, Danemarca, Norvegia, Italia, Finlanda, Cehia si Letonia.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.