Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

35 de sportivi cu dizabilități intelectuale vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019

0

Echipa României formată din 35 de sportivi va participa la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019. Aceștia se vor întrece la opt discipline sportive:

  • atletism, 4 sportivi din Baia Mare,
  • bocce, 2 sportivi și 2 parteneri (sportivi fără dizabilități) din Târgoviște,
  • gimnastică artistică, 8 sportivi din București
  • înot, 4 sportivi din Arad, Odorheiul Secuiesc, Baia Mare și Ploiești,
  • judo, 5 sportivi din București,
  • patinaj role, 2 sportivi din București,
  • tenis de câmp, 2 sportivi și 2 parteneri din București,
  • tenis de masă, 2 sportivi și 2 parteneri din Bacău.

Între 8 și 13 martie delegația va participa la programul Host Town în cadrul căruia sportivii vor vizita obiective turistice și vor cunoaște obiceiuri și tradiții locale. Ceremonia de deschidere va avea loc pe 14 martie, iar întrecerile sportive se vor desfășura în perioada 15– 21 martie. La această ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics sunt înscriși 7.500 de sportivi din peste 190 de țări care vor concura la 24 de discipline sportive. Totodată, în eveniment sunt implicați 20.000 de voluntari și 500.000 de spectatori vor urmări evenimentul.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, vor reprezenta cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume în 2019. La ediția precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câștigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.

Între 14 – 18 martie, tot la Abu Dhabi, va avea loc și Summitul Global al Tinerilor la care țara noastră va fi reprezentată de Ioana Flavia Cazan- Sportiv Lider Special Olympics şi Lavinia Mihaela Drăgan, partener, ambele din Brașov.

 

La eveniment vor participa ca voluntari și doi medici români care vor monitoriza starea de sănătate a sportivilor. Aceștia sunt certificați de către Special Olympics International ca directori clinici pentru programul de sănătate Health Promotion.

Prezentări și scurte declarații ale sportivilor Special Olympics le puteți găsi pe blogul nostru (http://specialolympics.ro/lotul-de-35-de-sportivi-si-opt-antrenori-pentru-jocurile-mondiale-special-olympics-de-la-abu-dhabi/)

Un clip video despre participarea sportivilor este disponibil aici. (https://www.youtube.com/watch?v=UGcCw11OF_o&feature=youtu.be)

Partenerul tehnic al Special Olympics România, cel care a asigurat echipamentul pentru competiții și o parte din echipamentul de defilare, este compania Hervis Sports & Fashion.

Deplasarea delegației de 54 de persoane către Abu Dhabi a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Comitetul Național Paralimpic și de către Nadia Comăneci, Ambasador Global al Special Olympics Internațional.

 

Companiile și autoritățile locale care au susținut participarea sportivilor Special Olympics România la Abu Dhabi sunt următoarele: Primăria Capitalei, Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Bacău și companiile SC Textel Industry SRL, Motivation, Liafarm, Verder, Electrospeed, DDF Speedy Bus, Eurolines/Flexibus, Asociația Curtea Secuilor, Centrul pentru Management Agricol, Lion’s Club Bacău.

Mulțumim Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru găzduirea conferinței de presă!

Despre dizabilitatea intelectuală

Mai mult de 200 de milioane de oameni din întreaga lume au o dizabilitate intelectuală, constituind astfel cel mai mare grup cu dizabilități la nivel mondial. Dizabilitatea intelectuală trece dincolo de rase și etnii, nivel de educație, statut social sau economic, putând apărea în orice familie.

#PlayUnified #MeetTheDetermined #AbuDhabi2019 #SpecialOlympicsRomania #HaiBRAVII

Pentru resurse suplimentare puteți consulta site-ul oficial al competiției – https://www.abudhabi2019.org/  sau al organizației internaționale – https://www.specialolympics.org/.

 

Despre Special Olympics Romania

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.