Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

33.325 Euro nerambursabili pentru românii din Diaspora în proiectul „Antreprenor ACASĂ”

0

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020

Axa prioritară 3 Locuri de muncă pentru toți

O.S 3.7. Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, program Diaspora Start-Up

Titlu: Antreprenor ACASĂ

Cod MySMIS: POCU 89/3/7/106528

Românii din Diaspora au șansa să primească 33.325 Euro NERAMBURSABILI

Asociația Inceptus România împreună cu partenerii: ROMBEL-COMMUNAUTE ROUMAINE EN BELGIQUE/ROMBEL – COMUNITATEA ROMÂNILOR DIN BELGIA, Asociația Dezvoltarea Capitalului Uman și SC. FiaTest SRL implementează proiectul „Antreprenor ACASĂ”.

Ce este proiectul Antreprenor ACASĂ?

Proiectul Antreprenor ACASĂ este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, program Diaspora Start-Up.

Cui se adresează proiectul Antreprenor ACASĂ?

Proiectul Antreprenor ACASĂ este un proiect dedicat ȚIE și tuturor românilor din Diaspora care doresc să revină acasă prin antreprenoriat.

Cine se poate înscrie?

Se poate înscrie orice persoană angajată/șomeră/inactivă care îndeplinește următoatele condiții:

 • Are vârsta de peste 18 ani, cetățenie română și domiciliul în una dintre regiunile României (excepție regiunea București-Ilfov);
 • Locuiește de mai mult de 12 luni în străinătate și poate face dovada acestui lucru printr-un act care atestă reședința (pentru lista actelor click aici);
 • Intenționează să deschidă o afacere non-agricolă în mediul urban și deține experiență antreprenorială sau experiență în domeniul afacerii dorite;

Cum se desfășoară proiectul?

 • Pasul 1: Înscrierea în proiect – dacă ești una dintre persoanele care îndeplinește condițiile de mai sus și dorește să se întoarcă ACASĂ și să devină antreprenor, primul pas este să te înscrii completând formularul online disponibil aici: http://bit.ly/2FS9RkX. O persoană din echipa de proiect te va contacta în maximum o săptămână.

 • Pasul 2: Validarea înscrierii în grupul țintă – după ce vei completa formularul de înregistrare și vei fi contactat de un expert al proiectului va trebui să completezi o serie de formulare, însă nu te speria! Vei avea o persoană de contact care îți va fi alături pe tot parcursul procesului de înscriere.

 • Pasul 3: Curs de antreprenoriat – în urma înscrierii vei beneficia de un curs gratuit de antreprenoriat. Echipa Antreprenor ACASĂ a pregătit o platformă de învățare online interactivă, așa că totul se întâmplă virtual. După ce ai parcurs toate modulele de învățare vei putea înscrie planul tău de afaceri la concursul dedicat pentru finanțare. Cele mai bune 56 de planuri de afaceri vor primi finanțarea de 33.325 Euro NERAMBURSABILI.

Cine primește finanțarea NERAMBURSABILĂ? Care e suma și când poți beneficia de ea?

Primesc finanțare 56 de persoane din grupul țintă, în urma unui concurs de planuri de afaceri. Finanțarea acordată este în valoare de 33.325 Euro (suma va fi acordată în lei, la cursul Inforeuro aferent lunii octombrie 2016). Concursul planurilor de afaceri va fi organizat în luna septembrie.

De ce să te înscrii în proiectul Antreprenor ACASĂ?

Echipa de proiect promite să fie o experiență frumoasă de la care să înveți lucruri noi.

 • Vei beneficia de un curs gratuit de antreprenoriat și vei avea acces la platforma interactivă de învățare unde vei putea discuta cu cei mai buni lectori de antreprenoriat;
 • Vei beneficia de consultanță personalizată și consiliere online de tip Mastermind;
 • Vei primi sprijin pe tot parcursul dezvoltării afacerii tale;
 • Vei lua parte la stagii de practică și vei avea acces la webminariile noastre;
 • Vei putea participa la bootcamp-urile oferite de proiect celor 56 de câștigători ai concursului de planuri de afaceri.

Unde poți afla mai multe despre proiect și despre echipa care implementează?

Website: http://antreprenoracasa.inceptus.ro/

Facebook: Antreprenor ACASĂ by Inceptus.

Broșura online: http://bit.ly/2z9eRxP

Toate serviciile oferite beneficiarilor proiectului sunt gratuite.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.