Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

30 de ani de schimburi „Erasmus” în străinătate: Comisia lansează o aplicație mobilă pentru aniversare

0

Uniunea Europeană sărbătorește 30 ani de la înființarea programului de schimburi în străinătate „Erasmus”, de care au beneficiat până în prezent 9 milioane de persoane.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani vor prezida astăzi festivitățile celei de a 30-a aniversări a programului Erasmus la sediul Parlamentului European de la Strasbourg. Pentru a marca această ocazie, Comisia lansează, de asemenea, o nouă aplicație mobilă Erasmus+. Concepută pentru studenți, cursanții din învățământul profesional și participanții la schimburile pentru tineri, aplicația va facilita experiența Erasmus+ a tinerilor.

Președintele Jean-Claude Juncker a declarat: Fiecare euro pe care îl investim în Erasmus+ este o investiție în viitor — în viitorul unui tânăr și al ideii noastre europene. Nu îmi pot imagina ceva care să merite această investiție mai mult decât acești lideri de mâine. Având în vedere că sărbătorim participantul cu numărul 9 000 000-, să ne asigurăm că suntem de 9 ori mai ambițioși cu viitorul program Erasmus+.”

Tibor Navracsics, comisar pentru educație, cultură, tineret și sport a declarat: „Așa cum fiecare schimb Erasmus + oferă o experiență de viață bogată, atât din punct de vedere profesional cât și individual, 30 de ani de mobilitate și cooperare au oferit Europei o largă deschidere spirituală și o generație antreprenorială de 9 milioane de persoane, care sunt în prezent viitorul societății noastre. Facilitând accesul la informațiile despre Erasmus + , noua aplicație va aduce Europa mai aproape de tinerii din întreaga lume.

Pentru un program care va sprijini peste 4 milioane de persoane să studieze, să se formeze și să participe la acțiuni de voluntariat în străinătate între 2014 și 2020, aplicația mobilă Erasmus+ reprezintă o îmbunătățire importantă. Aceasta va ghida studenții, cursanții din învățământul profesional și tinerii pe parcursul întregii lor experiențe Erasmus+. Datorită aplicației, programul va deveni mai incluziv și mai accesibil pentru toată lumea. Comisia este ferm hotărâtă să construiască viitorul Erasmus+ după 2020 împreună cu generația Erasmus pentru a consolida programul și pentru a se asigura că ajunge la grupuri și mai variate de tineri.

Aplicația mobilă Erasmus + va permite participanților:

  • Să monitorizeze cu ușurință progresele înregistrate în ceea ce privește diferitele etape administrative înainte, în timpul și după sejurul lor în străinătate. Prin intermediul aplicației, studenții vor putea, de asemenea, să aprobe și să semneze online acordurile de studiu cu universitățile de origine și cu universitățile-gazdă;
  • Să partajeze și să voteze sfaturile preferate pentru a-i ajuta pe ceilalți să se integreze în comunitatea locală; și
  • Să-și îmbunătățească competențele lingvistice prin intermediul unui link direct către Erasmus+ Online Linguistic Support platform, care oferă cursuri online și mentorat interactiv.

Prima versiune a aplicației este deja disponibilă pentru iOS și Android. Noi caracteristici și actualizări periodice o vor extinde în curând la alte grupuri de participanți și vor asigura faptul că aplicația acoperă și nevoile viitoare ale generației Erasmus+.

De la începutul programului Erasmus inițial în 1987, 9 milioane de persoane au beneficiat de mobilitate în străinătate. În timpul festivității de astăzi de la Strasbourg, președintele Parlamentului European și al Comisiei vor înmâna premiul simbolic pentru participantul Erasmus+ cu numărul 9 000 000 celor 33 de reprezentanți ai generației Erasmus+, unul din fiecare dintre țările europene participante. Ceremonia de decernare a premiilor va fi urmată de dezbateri privind viitorul program Erasmus+ după 2020, care vor implica tinerii, participanții și organizațiile programului Erasmus +, organizațiile neguvernamentale, membrii Parlamentului European și foști și actuali membri ai Comisiei Europene, inclusiv cei care au contribuit la crearea programului Erasmus inițial.

_O8A7969

Context

De la lansarea sa în 1987, cu participarea a 11 țări și 3 200 de studenți, Erasmus a oferit unui număr de 9 milioane de persoane posibilitatea de a studia, de a se forma, de a face voluntariat sau de a câștiga experiență profesională în străinătate. În 2014, a fost creat programul Erasmus +, integrând toate inițiativele în materie de educație, formare, tineret și sport într-un cadru european unic. Cu 33 de țări europene care participă în prezent la program (toate cele 28 de state membre ale UE, plus Turcia, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei, Norvegia, Islanda și Liechtenstein), peste 2 milioane de persoane au beneficiat de o experiență Erasmus+ în mai puțin de trei ani.

În vederea implicării generației Erasmus+ în modelarea viitorului program, Comisia a lansat Erasmus+ Generation Online Meeting Point. Acest site internet le oferă tinerilor și organizațiilor posibilitatea să se angajeze în dezbateri cu experți în materie de tineret, educație și formare, să propună teme, să identifice probleme și să propună soluții. Noua aplicație vine în completarea acestor eforturi.

Informații suplimentare

Declarația Președintelui Junckerµ

Aniversarea Erasmus+

Video Erasmus+

Erasmus celebratory events calendar

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.