Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3 piloni pentru o diplomatie sustenabila, YoungDiplo pune pe harta viitorul strategic al Romaniei

0

3 piloni pentru o diplomatie sustenabila. YoungDiplo pune pe harta viitorul strategic al Romaniei

YoungDiplo program international dezvoltat de GRASP reuneste anul acesta la Londra personalitati cheie din diplomatie, energie si securitate pentru a dezbate rolul Romaniei in contextul diplomatic actual. Prima etapa a programului, conferinta Romania’s Foreign Policy in a Multipolar World, are loc pe 4 februarie 2012 in sediul Ambasadei Romaniei la Londra.

Invitati de seama din diplomatie, mediul de afaceri si comunitatea academica, vor dezbate  parteneriatele Romaniei cu actorii din spatiul  Euro- Atlantic si oportunitatile de dezvoltare generate de raporturile cu economiile emergente din blocul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) pe cele trei directii de interes: energie, securitate si diplomatie.

Vor participa Ambasadorul Romaniei la Londra, Dr. Ion Jinga; Ambasadorul Austriei la Londra, Dr Emil Brix; Directorul Institutului Cultural Roman, Dl Dorian Branea;  Ministrul Politic din cadrul Inaltei Comisii a Indiei, C. Rajasekhar; Presedintele Fundatiei Ratiu, Dl Nicolae Ratiu; Dl Dan Berendel, Director General al Master Chem Oil; Cpt. Seth Johnston, Universitatea Oxford;  Dr Simona Manea, Universitatea Birmingham; Dna Holly Pattenden, Statoil, Dl Hugh Ward Saab AB si Dl Tim Lamb, Trayport.

Conferinta se va incheia cu o sesiune foto Dear Romania prin care cei aproximativ 100 de participanti vor putea sa transmita ganduri constructive pentru si despre Romania. Inscrierea la eveniment se poate face aici.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: Ambasadei Romaniei la Londra, Institutului Cultural Roman de la Londra, Fundatiei Ratiu si a partenerilor media: Radio France International (RFI), Radio România Actualitati, Radio Romania International, Adevarul, StiriONG, Romania Pozitiva, Lume Buna, Foreign Policy, Ziarul Romanesc

.

Despre program

Programul YoungDiplo isi propune sa contribuie la formarea viitoarei generatii de experti romani in relatii internationale, prin facilitarea dialogului cu actualii specialisti in acest domeniu, prin cursuri de specializare, prin organizarea unor stagii de practica relevante si prin promovarea cercetarii acestor tineri in publicatiile de specialitate din Romania. Conferinta din Londra este urmata de o conferinta similara in Bucuresti pe 31 martie, aceste evenimente avand ca scop strangerea de informatii pentru o scoala de vara de 3 saptamani, cu instructori de la universitati de top (Harvard, Columbia, Georgetown, Oxford, London School of Economics).

 

Despre GRASP

Infiintata in 2008 ca GRSPSociety din initiativa unui grup de tineri romani aflati la studii in Budapesta, GRASP este o retea deschisa formata din studenti, tineri profesionisti si organizatii partenere care impartasesc misiunea de a contribui activ la schimbarea Romaniei prin implicare civica, îmbunatatirea politicilor publice,  transfer de cunostinte si know-how, incurajarea dialogului si dezbaterilor publice si sustinerea antreprenoriatului. www.mygrasp.org

Despre autor

avatar

Asociația Globală a Tinerilor Studenți și Profesioniști Români (GRASP) este o organizație neguvernamentală fondată în 2008 la iniţiativa unui grup de tineri români aflaţi la studii în străinătate. GRASP este o reţea deschisă care contribuie activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătăţirea politicilor publice, transfer de cunoştințe şi know-how, încurajarea dialogului şi dezbaterilor publice și susținerea antreprenoriatului. www.mygrasp.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.