Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3 milioane de euro pentru creditarea intreprinderile sociale / Muhammad Yunus la Bucuresti!

2

Azi, 29 octombrie 2010, în cadrul Social Business Tour 2010, se află la Bucureşti profesorul Muhammad Yunus, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în 2006!

Evenimentul este organizat de Fundatia Erste în colaborare cu Grameen Creative Lab si Ministerul Federal al Muncii, Afacerilor Sociale şi Protecţiei Consumatorului din Austria şi este susţinut de BCR şi good.bee, ca parte a Grupului Erste.

În cadrul acestui eveniment, profesorul Muhammad Yunus a spus şi câteva aspecte importante despre actuala criză financiară. „Dacă ne vom întoarce la normalitatea de dinainte de criză, vom ajunge să avem aceleaşi probleme. De aceea, criza este o ocazie de a regândi şi de a reinventa sistemul financiar şi cel economic„, a declarat profesorul Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, potrivit evz.ro

Credit cu dobândă zero pentru afaceri sociale

BCR a anunţat, cu această ocazie că va aloca 3 milioane de euro pentru creditarea întreprinderilor sociale. Potrivit preşedintelui executiv al BCR, creditele acorcate pentru acest tip de afaceri nu vor avea dobânzi!

PS: tot astăzi, FPP are placerea de a oferi publicului roman un nou volum din colectia ”Responsabilitate Sociala in Afaceri”, impreuna cu editura Curtea Veche. De aceasta data, FPP este onorata sa sprijine aparitia in limba romana a cartii Building Social Business: The New Kind of Capitalism That Serves Humanity’s Most Pressing Needs, scrisa de Prof. Muhammad Yunus, castigator al Premiului Nobel pentru Pace in 2006.

Mai multe informaţii despre lansarea de carte aici.

foto wikipedia.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    intra pe http://www.dotsub.ro si da search pe muhammad yunus
    sunt toate documentarele despre viata, munca, ..etc.. subtitrate in romaneste
    sunt subtitrate in vroe 50 de limbi, dar poti sa-ti alegi limba in care vreai sa apara textul
    merita efortul.. omul asta e genial

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.