Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3 decembrie, Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

0

Închide-ți ochii, astupă-ți urechile, deschide-ți sufletul!

Cu ocazia zilei de 3 Decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Asociația Junior Sport, în parteneriat cu Fundația Sense Internațional România și cu producătorul de echipament sportiv ANCADA, alături de mari valori ale sportului românesc, a lansat campania “NĂSCUT PENTRU SPORT“, o campanie dedicată copiilor cu surdocecitate.

Născut pentru sport

Valeria van Groningen Răcilă – campioană olimpică la canotaj, Ecaterina Oancia – multiplă campioană olimpică și mondială la canotaj, Silvia Stroescu – campioană olimpică la gimnastică artistică, Alina Alexandra Dumitru – campioană olimpică și europeană la judoIrina Deleanu – medaliată cu bronz la mondialele de gimnastică ritmică și președinte al Federației Române de Gimnastică Ritmică, Dorina Gabriela Mihai – campioană mondială la scrimă, Monica Iagăr – atletă, campioană europeană în proba de săritură în înălțime, Traian Rus – multiplu campion mondial și european la Kempo, Alin Romulus Păcurar – campion balcanic absolut, multiplu medaliat european la lupte libere și Maestru Emerit al Sportului, Hajnal Iuliu – o legendă a fotbalului românesc, Gruia Docan – titular a 4 dan Kyokushin Karate și președinte al Federației Române de Kyokushin, Nicu Dobre – președinte al Federației Române de Oină, Ștefan Sandulache – fost baschetbalist de performanță, actualmente director al Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Mircea Barna – fost căpitan al echipei naționale de baschet și proprietar al companiei de echipament sportiv ANCADA, Theo Maticanmultiplu medaliat la competițiile naționale și internaționale de înot, schi și ciclism, competiții rezervate persoanelor cu dizabilități, micuții sportivi Nicolas Luca Lupu – medaliat cu aur la scrimă, Miriam Ciolacu – fotbalistă și atletă ce are la activ numeroase premii și trofee, Monica Elena Duca – dublă campioană mondială la dans acrobatic, Andrei Victor Păcurar – multiplu medaliat cu aur la lupte libere, Andrei Sandulache – baschetbalist, Alina Alexoi – jurnalist la TVR și Andrei Pralea – Business Manager la compania ANCADA, au lansat colecția de treninguri, numită generic, “NĂSCUT PENTRU SPORT”.

Printr-o suită de fotografii sugestive, dar și un video, acești 22 de participanți la campanie, au transmis un mesaj atingător de suflet, menit să susțină cauza copiilor cu SURDOCECITATE:

Eu, născut pentru sport, țin cont de faptul că, dincolo de comunitatea sportivilor din care eu fac parte, sunt și persoane cu surdocecitate, care nu au cum să vadă și nici să audă nimic despre performanța mea sportivă. Și totuși, prin gestul meu, aduc lumină și sunet în viața lor. Închide-ți ochii, astupă-ți urechile, deschide-ți sufletul!

Un procent de 30 la sută din vânzarea treningurilor din colectia “NĂSCUT PENTRU SPORT”, producătorul de echipament sportiv ANCADA îl va dona pentru acești copii! Mulțumim că ne-au fost alături probono fotografii Florian Gîndilă (București) și Iosif Vajnar (Pixel Prosport Târgu Mureș).

Dar ce este… SURDOCECITATEA?

Surdocecitatea este o deficiență multisenzorială gravă, de cele mai multe ori asociată și cu alte tipuri de deficiențe și care generează dificultăţi majore în sfera comunicării, a accesului la informaţie, în orientare şi mobilitate.

Printre marile personalități cu surdocecitate ale lumii amintim pe Francisco Goya – faimosul pictor spaniol, care a devenit surd și orb în ultimii ani din viață, pe Helen Keller – o celebră scriitoare americană, aceasta din urmă fiind prima persoană cu surdocecitate care a absolvit colegiul, dar și pe Vasile Adamescu – un profesor și artist român, care și-a pierdut auzul și văzul în copilărie iar acum este cel mai mare promotor al drepturilor persoanelor cu surdocecitate din România.

Fundația Sense Internațional România este singura organizație din țară care lucrează în sprijinul copiilor cu surdocecitate, încă din 2001. De-a lungul anilor, această fundație a sprijinit peste 500 de copii asigurându-le o educație de calitate, a demarat programul de intervenție timpurie adresat nou-născuților cu această deficiență, iar acum se ocupă în principal de tinerii cu surdocecitate, oferindu-le șansa de a-și găsi un loc de muncă și de a duce un trai independent, prin programul vocațional.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.