Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2C is the Key – Proiect de mobilitate Erasmus +

0

„Electric communication will never be a substitute for the face of someone who with their soul encourages another person to be brave and true”. – Charles Dickens

Asociația de Tineret ONESTIN Brașov anunță începerea perioadei de diseminare a proiectului 2C is the Key. Proiectul a fost dedicat lucrătorilor de tineret din diferite organizații europene non-guvernamentale și a avut ca scop pregătirea acestora în aplicare coaching-ului și a activităților de comunicare în lucrul cu tinerii voluntari.

„2C is the Key” a adunat, din cele 70 de aplicații,  34 de partcipanți, din 8 țări europene: Cipru, Cehia, Islanda, Lituania, Malta, Polonia, Portugulia și România și 2 persoane resursă.

La acest training cei participanții au dobândit, pe parcursul a 7 zile de training intensiv, cunoștințe despre comunicare și coaching și și-au însușit noi abilități (comunicare, coaching, organizare, management al timpului, lucru în echipă, vorbire în public), prin folosirea a peste 40 de metode specifice educației non-formale. Ca rezultat al acestui proiect, participanții au revenit la organizațiile partenere cu un bagaj mai mare de informații (cunoștințe, instumente, motivație, contacte, planuri, idei de parteneriate și proiecte, cumul de bune practici șamd) și sunt capabili să „imprime” tinerilor cu care lucreză încredere în ei, motivație și abilități suplimentare. De asemenea, participanții s-au arătat interesați încă din timpul proiectului de a organiza diferite activități internaționale sub umbrela Erasmus+.

În cadrul proiectului a avut loc, la Casa de Cultură a Studenților din Brașov, o prezentare deschisă publicului larg, în special studenților, cu scopul de a promova programul Erasmus+ și au participat 75 de persoane. Cei prezenți au fost încântați de prezentare, și-au clarificat informațiile pe care le aveau cu privire la Erasmus+, au descoperit oportunitățile pe care le oferă Erasmus+: Tineret în Acțiune prin programele sale: Schimburi de Tineri (Youth Exchanges), Serviciul European de Voluntariat (European Voluntary System – EVS), Programe de Training și Networking pentru lucrătorii și liderii de tineret (Youth Workers’ Training and Networking). Participanții și-au arătat interesul față de aceste programe și interesul de a participa pe viitor la activitățile derulate de Asociația de Tineret Onestin Brașov.

Pentru participanți 2C is the Key a fost un proiect care i-a ajutat să înțeleagă mai bine rolul coachingului și importanța comunicării în grupuri și organizații. Prin latura interculturală pe care o oferă proiectele desfășurate prin programul Erasmus+, participanții au intrat în contact cu 8 culturi europene diferite și au colaborat  la activitățile acestui proiect, fiecare participant punând în valoare caracteristicile țării natale. Fiecare mobilitate Erasmus+ reprezintă o nouă și bogată experiență de dezvoltare personală, în care participantul își îmbunătățește cunoștințele de limbă engleză, își îmbunătățește abilitățile de comunicare, de relaționare și socializare, își dezvoltă noi abilități , își dezvoltă spiritul creativ și dobândește o dorință acerbă de a reveni acasă, la organizație din care face parte și a pune pe rol noi proiecte menite să contribuie la calitatea vieții fiecărui european, prin educație, formare și implicare civică.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Uniunii Europene, prin programul Erasmus+. Această publicaţie reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Uniunea nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.