2C is the Key – Proiect de mobilitate Erasmus +

0

„Electric communication will never be a substitute for the face of someone who with their soul encourages another person to be brave and true”. – Charles Dickens

Asociația de Tineret ONESTIN Brașov anunță începerea perioadei de diseminare a proiectului 2C is the Key. Proiectul a fost dedicat lucrătorilor de tineret din diferite organizații europene non-guvernamentale și a avut ca scop pregătirea acestora în aplicare coaching-ului și a activităților de comunicare în lucrul cu tinerii voluntari.

„2C is the Key” a adunat, din cele 70 de aplicații,  34 de partcipanți, din 8 țări europene: Cipru, Cehia, Islanda, Lituania, Malta, Polonia, Portugulia și România și 2 persoane resursă.

La acest training cei participanții au dobândit, pe parcursul a 7 zile de training intensiv, cunoștințe despre comunicare și coaching și și-au însușit noi abilități (comunicare, coaching, organizare, management al timpului, lucru în echipă, vorbire în public), prin folosirea a peste 40 de metode specifice educației non-formale. Ca rezultat al acestui proiect, participanții au revenit la organizațiile partenere cu un bagaj mai mare de informații (cunoștințe, instumente, motivație, contacte, planuri, idei de parteneriate și proiecte, cumul de bune practici șamd) și sunt capabili să „imprime” tinerilor cu care lucreză încredere în ei, motivație și abilități suplimentare. De asemenea, participanții s-au arătat interesați încă din timpul proiectului de a organiza diferite activități internaționale sub umbrela Erasmus+.

În cadrul proiectului a avut loc, la Casa de Cultură a Studenților din Brașov, o prezentare deschisă publicului larg, în special studenților, cu scopul de a promova programul Erasmus+ și au participat 75 de persoane. Cei prezenți au fost încântați de prezentare, și-au clarificat informațiile pe care le aveau cu privire la Erasmus+, au descoperit oportunitățile pe care le oferă Erasmus+: Tineret în Acțiune prin programele sale: Schimburi de Tineri (Youth Exchanges), Serviciul European de Voluntariat (European Voluntary System – EVS), Programe de Training și Networking pentru lucrătorii și liderii de tineret (Youth Workers’ Training and Networking). Participanții și-au arătat interesul față de aceste programe și interesul de a participa pe viitor la activitățile derulate de Asociația de Tineret Onestin Brașov.

Pentru participanți 2C is the Key a fost un proiect care i-a ajutat să înțeleagă mai bine rolul coachingului și importanța comunicării în grupuri și organizații. Prin latura interculturală pe care o oferă proiectele desfășurate prin programul Erasmus+, participanții au intrat în contact cu 8 culturi europene diferite și au colaborat  la activitățile acestui proiect, fiecare participant punând în valoare caracteristicile țării natale. Fiecare mobilitate Erasmus+ reprezintă o nouă și bogată experiență de dezvoltare personală, în care participantul își îmbunătățește cunoștințele de limbă engleză, își îmbunătățește abilitățile de comunicare, de relaționare și socializare, își dezvoltă noi abilități , își dezvoltă spiritul creativ și dobândește o dorință acerbă de a reveni acasă, la organizație din care face parte și a pune pe rol noi proiecte menite să contribuie la calitatea vieții fiecărui european, prin educație, formare și implicare civică.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Uniunii Europene, prin programul Erasmus+. Această publicaţie reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Uniunea nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează