290.000 de lei pentru tinerii cu performanţe deosebite în sport sau artă. TERMEN LIMITĂ: 15 iunie 2013!

0

Tinerii talentați promovați prin programul MOL – Pot Ajuta? au participat la lansarea celei de-a opta ediții a programului

MOL România și Fundaţia Pentru Comunitate au anunțat lansarea celei de-a opta ediţii a Programului MOL pentru promovarea talentelor „Pot ajuta?”, prin care vor fi sprijiniți cu o sumă totală de 290.000 de lei tinerii cu performanţe deosebite în sport sau artă. 

La evenimentul de lansare organizat la Clubul Sportiv Municipal din Arad au participat și câțiva tineri care au fost deja susținuți prin programul „MOL-Pot ajuta?”. Multipla campioană europeană și națională la tenis de masă Bernadett Bálint din Arad a arătat că a folosit sprijinul financiar primit în cele două ediții precedente ale programului pentru acoperirea cheltuielilor de transport la 4 competiții internaționale, determinante pentru clasamentul european și mondial, precum și pentru participarea la trei cantonamente de pregătire. Multipla campioană națională la judo Alexandra Larisa Florian din Oradea a primit anul trecut sprijin financiar pentru achiziționarea a două chimonouri competiționale și a altor echipamente pentru îmbunătățirea procesului de instruire.

Cele două sportive au povestit despre experiențele lor și au subliniat că sprijinul financiar primit prin acest program este o contribuție esențială în dezvoltarea lor profesională, fără de care nu ar fi putut ajunge la performanță.

În acest an, programul pune la dispoziţie 290.000 lei pentru a sprijini participarea la concursuri sau achiziţia de echipamente şi materiale pentru tinerii sportivi și artiști cu vârste între 8 şi 18 ani, respectiv pentru categoria 18+.

Programul are deja o tradiție de şapte ani, perioadă în care MOL România a acordat sponsorizări în valoare de peste peste 1.645.000 de lei unui număr de 1.380 de sportivi şi tineri artişti din România. În anul 2012, tinerii beneficiari au fost premiați sau au obținut locuri cu punctaj privind clasamentele naționale și internaționale la 582 de campionate, cupe și competiții naționale, la 261 de competiții internaționale, la 34 campionate și cupe europene, respectiv la 12 campionate și cupe mondiale.

În urmă cu opt ani, MOL România a lansat programul «Pot ajuta?» pentru a fi alături de acei tineri talentați care au nevoie de sprijin pentru a ajunge la performanță. A asigura de exemplu o pereche de pantofi de sport profesionali pentru un atlet, un obiectiv performant pentru un fotograf, un arcuș bun sau partiturile necesare pentru un violonist, dar și posibilitatea de a se deplasa la competiții înseamnă susținerea talentului în dezvoltare. Ne mândrim că putem să îi ajutăm pe acesti tineri cu perspective extraordinare și ne bucurăm că putem să le fim alături”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL România.

”Opt ediții consecutive în susținerea tinerelor talente reprezintă o performanță rară în domeniul responsabilității sociale din România. Tinerii artiști și sportivi au beneficiat nu numai de sprijin financiar pentru performanță ci au câștigat și experiența conceperii și depunerii unui dosar de candidatură, deci au învățat să practice managementul propriilor valori, care le va folosi și în viitor”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Despre program:

În cadrul programului „Pot ajuta?”, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a opta, 160.000 lei sunt destinați sportului și 80.000 lei domeniului artelor.

În acest an, programul oferă din nou un fond de 50.000 lei la categoria 18+, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri, care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii doi ani și au împlinit vârsta de 18 ani.

Solicitările pot fi depuse până la data de 15 iunie 2013, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro

Solicitările vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZEKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

MOL_Pot_ajuta_RO

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.