Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

29 aprilie, Ziua europeană a solidarității între generații

0

29 aprilie, Ziua europeană a solidarității între generații.

Îmbătrânim cu toții..

Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) lansează marți, 21 aprilie, campania online “Ei suntem Noi”, care se va desfășura pe parcursul întregii luni, pentru a marca Ziua europeană a solidarității între generații.

10489679_443792475781382_4055705882179161511_n

Peste 40 de persoane publice, actori, muzicieni, bloggeri, oameni de media, din sport vor da startul campaniei, „îmbătrânind” pe rețeaua socială Facebook, dându-și viața înainte pentru seniori:

Adelina Păsat, Albertina Ionescu, Alexandra Blaș, Alexandru Bogdan, Andi Vasluianu, Andreea Anghel, Andreea Archip, Alexandra Bogdan, Andrei Cismaru, Claudiu Ciobanu, Cornel Ilie, Cristian China Birta, Cristian Florea, Cristina Niculescu, Cristina Soare, Dan Bordeianu, Dan Negru, Daniela Bojincă, Dorina Florea, George Ivașcu, Dragoș Asaftei, Gianina Corondan, Lăcrămioara Botezatu, Ligia Munteanu, Lucian Mândruță, Luminița Malanca, Mădălina Rodocea, Mircea Radu, Petru Păcuraru, Marius Matache, Marius Piticariu, Mihaela Ivan, Mihai Constantin, Radu Tudor, Raluca Grigoriu, Raluca Moianu, Răzvan Popescu și Flick, Valentin Coman, Victor Bucur, Vlad Dulea, Vlad Ionescu, Zoltan Lorencz.

Campaniei i s-au alăturat și BUZZer-ii de la BUZZstore, o comunitate online de comunicatori care testeaza gratuit cele mai noi produse si servicii.

GEAC derulează în prezent un proiect de solidaritate socială, „Visele bătrânilor”, în care 30 de studenți de la facultăți cu profil socio-uman și economic aștern poveștile de viață a 10 vârstnici care au nevoie de sprijin și le îndeplinesc o dorință sau un vis cu ajutorul comunității de afaceri. Vârstnicii provin din două organizații neguvernamentale de servicii sociale, Centrul Comunitar Ghencea – Asociația Sfântul Arhidiacon Ștefan și Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual. Proiectul are un buget total de 27.500 lei și este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust For Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Prin decizia Parlamentului European din anul 2008, anual, în data de 29 aprilie este marcată Ziua europeană a solidarităţii între generaţii, care îşi propune să contribuie la promovarea înţelegerii și respectului între tineri şi persoanele în vârstă.

În România, numărul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani afectate de singurătate se ridică la 645.000. Cele mai afectate sunt femeile. Un procent de 30% dintre cele cu vârsta peste 75 de ani recunosc faptul că se confruntă cu singurătatea, spre deosebire de doar 18% dintre bărbaţi. (studiul „Situaţia vârstnicilor din România”, realizat pentru Fundaţia Principesa Margareta a României de o echipă de cercetători de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Centrul de studiere a populaţiei)

facebook.com/viselebatranilor

www.viselebatranilor.ro

www.geac.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.