Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

29 aprilie, Ziua Europeană a Solidarității între Generații “Copii și BATRÂNI – Creativitate și VISE ÎMPLINITE!”

0

În perioada 2 aprilie – 1 iunie 2018, Asociația pentru Educație și Dezvoltare Comunitară (AEDC), prin Orange Elephant, Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), Școala Gimnazială Nr. 280, București și Asociația C.A.R.P. „Omenia” București – Centrul de zi, derulează proiectul „Copii și BATRÂNI – Creativitate și VISE ÎMPLINITE!”

Proiectul își propune să valorifice potențialul creativ al copiilor, să încurajeze implicarea lor voluntară în activități la finalul cărora să contribuie, efectiv, la îndeplinirea viselor unor bătrâni și să poată dărui speranță. Peste 100 de copii, 10 cadre didactice și 30 de părinți sunt voluntari în cadrul proiectului, alături de membrii parteneriatului, iar toate materialele necesare pentru organizarea atelierelor de creație (plastilină granulată, super plastilina, vopsea pentru vitralii, șabloane pentru pictură etc.) sunt puse la dispoziție, gratuit, de Orange Elephant.

Proiectul a demarat cu organizarea unui atelier de creație Orange Elephant cu 20 de copii ai angajaților unei companii farmaceutice care a sprijinit financiar această inițiativă. Au urmat 4 ateliere de creație (modelaj și pictură) la sediul Orange Elephant la care au participat elevi și profesori din Școala Gimnazială Nr. 280 din București. În perioada următoare vor fi organizate alte 4 ateliere de creație.

Maratonul” creativ se va încheia sâmbătă, 5 mai, odată cu organizarea unui eveniment de strângere de fonduri concentrat pe creațiile realizate manual de elevi. La evenimentul găzduit de Școala Gimnazială Nr. 280 din București, vor participa copii, părinți, cadre didactice și alți invitați.

Fondurile strânse din donațiile participanților pentru lucrările copiilor sunt destinate îndeplinirii „Viselor bătrânilor”, dorințelor de suflet ale unor seniori beneficiari de servicii sociale, din centrul de zi al Asociației C.A.R.P. „Omenia” București, în contextul Zilei Europene a Solidarității între Generații.

Copii și BATRÂNI – Creativitate și VISE ÎMPLINITE!” are la bază conceptul proiectului „Visele bătrânilor” (viselebatranilor.ro) implementat de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC) în 2014 – 2017, în cadrul căruia au fost îndeplinite 18 „vise de o viață” ale oamenilor în vârstă singuri/cu posibilități financiare reduse: excursii, o pereche de pantofi, o măsuță de cafea, un recamier, un gherghef, două cărți de poezii publicate, un televizor „cu diagonală mare”…

Orange Elephant (orange-elephant.ro) este un proiect al Asociației pentru Educație și Dezvoltare Comunitară (AEDC), prin care organizația a pus bazele unei întreprinderi sociale care oferă produse și servicii destinate dezvoltării imaginației, creativității și abilităților practice ale copiilor.

Școala Gimnazială Nr. 280 (scoalanr280.ro) participă activ la viața comunității, implicând în proiectele sale elevii, părinții și cadrele didactice. În acest sens, în ultimii 3 ani, Școala a derulat aproximativ 50 de proiecte.

Asociația C.A.R.P. „Omenia” București (carp-omenia.ro) este o organizație neguvernamentală, apolitică, nonprofit și de caritate, ce are ca scop oferirea de asistență materială, financiară și socială membrilor săi, contribuind astfel la protecția socială de ansamblu a acestora. În prezent, asociația numără peste 51.000 de membri, persoane vârstnice din București și 8 județe ale țării.

Aproximativ 1.5 milioane de oameni în vârstă din Romania sunt afectați de singurătate, conform studiului național realizat pentru Fundația Principesa Margareta a României, în septembrie 2015. Cele mai importante probleme cu care se confruntă persoanele în vârstă sunt situația financiară, starea de sănătate, dependența de ceilalți, sentimentul de inutilitate si de singurătate și lipsa unui interlocutor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.