28 de tari. 9 luni. 4 tineri voluntari: European Volunteering Tour

0

European Volunteering Tour – o calatorie in jurul Europei pentru a-i cunoaste voluntarii internationali.

28 de tari.9 luni. 4 tineri voluntari.

european voluntaring tour

In intreaga Europa, tineri decid sa devina voluntari in tari aflate in curs de dezvoltare. Ei aleg tari din America de Sud, Asia sau Africa, si se implica in proiecte cu durate variate, de la cateva saptamani pana la luni sau chiar ani. Dar de ce aleg acesti tineri sa devina voluntari? De ce in tari aflate la departare atat de mare? Ce beneficii le aduce un astfel de proiect, ce schimba in ei? Si cat de usor – sau de greu – este sa devi un astfel de voluntar dintr-o tara europeana?

Raspunsul la toate aceste intrebari incearca sa il gaseasca 4 tineri din Franta. Ei se afla intr-o calatorie de 9 luni prin cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene, cu scopul de a intalni voluntari care au desfasurat activitati de voluntariat in tari din afara Europei.

Jeanne-Carmen, cu origini spaniole si franceze in acelasi timp, si Léa intalnesc voluntarii la intoarcerea din proiectele lor. Ele ii intervieveaza si documenteaza experienta traita de acestia in timpul stagiului de voluntariat: de ce au ales sa devina voluntari intr-o tara in curs de dezvoltare, care a fost durata activitatii lor, in ce fel i-a ajutat aceasta sa se schimbe? Victor le urmareste indeaproape pe fete si filmeaza aventura lor in trenuri, autobuse, barci si in casele gazdelor lor din comunitatea „couchsurfing”. Charlotte este persoana de suport a echipei din Paris, ea fiind responsabila de comunicare si ajutand echipa sa identifice organizatii partenere si locatii din tarile vizitate.

Impreuna cei 4 formeaza echipa European Volunteering Tour iar scopul lor final este de a descoperi miscarea de voluntariat international la nivelul Europei: cum pot tinerii din Malta, Romania, Franta sau Portugalia sa devina voluntari internationali si unde mai exact pot desfasura astfel de stagii, care sunt programele sau organizatiile care le pot oferi ajutor in acest sens.

Jeanne-Carmen si Léa vor fi in Romania incepand cu 1 si pana in 10 martie, atat in Bucuresti cat si in Cluj-Napoca, unde vor intalni voluntari si organizatii.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul proiectului europeanvolunteeringtour.org dar si pe pagina lor de Facebook www.facebook.com/europeanvolunteeringtour sau pe canalul Youtube unde sunt postate deja o parte din portrete editate pana acum. 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează