28 de tari. 9 luni. 4 tineri voluntari: European Volunteering Tour

0

European Volunteering Tour – o calatorie in jurul Europei pentru a-i cunoaste voluntarii internationali.

28 de tari.9 luni. 4 tineri voluntari.

european voluntaring tour

In intreaga Europa, tineri decid sa devina voluntari in tari aflate in curs de dezvoltare. Ei aleg tari din America de Sud, Asia sau Africa, si se implica in proiecte cu durate variate, de la cateva saptamani pana la luni sau chiar ani. Dar de ce aleg acesti tineri sa devina voluntari? De ce in tari aflate la departare atat de mare? Ce beneficii le aduce un astfel de proiect, ce schimba in ei? Si cat de usor – sau de greu – este sa devi un astfel de voluntar dintr-o tara europeana?

Raspunsul la toate aceste intrebari incearca sa il gaseasca 4 tineri din Franta. Ei se afla intr-o calatorie de 9 luni prin cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene, cu scopul de a intalni voluntari care au desfasurat activitati de voluntariat in tari din afara Europei.

Jeanne-Carmen, cu origini spaniole si franceze in acelasi timp, si Léa intalnesc voluntarii la intoarcerea din proiectele lor. Ele ii intervieveaza si documenteaza experienta traita de acestia in timpul stagiului de voluntariat: de ce au ales sa devina voluntari intr-o tara in curs de dezvoltare, care a fost durata activitatii lor, in ce fel i-a ajutat aceasta sa se schimbe? Victor le urmareste indeaproape pe fete si filmeaza aventura lor in trenuri, autobuse, barci si in casele gazdelor lor din comunitatea „couchsurfing”. Charlotte este persoana de suport a echipei din Paris, ea fiind responsabila de comunicare si ajutand echipa sa identifice organizatii partenere si locatii din tarile vizitate.

Impreuna cei 4 formeaza echipa European Volunteering Tour iar scopul lor final este de a descoperi miscarea de voluntariat international la nivelul Europei: cum pot tinerii din Malta, Romania, Franta sau Portugalia sa devina voluntari internationali si unde mai exact pot desfasura astfel de stagii, care sunt programele sau organizatiile care le pot oferi ajutor in acest sens.

Jeanne-Carmen si Léa vor fi in Romania incepand cu 1 si pana in 10 martie, atat in Bucuresti cat si in Cluj-Napoca, unde vor intalni voluntari si organizatii.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul proiectului europeanvolunteeringtour.org dar si pe pagina lor de Facebook www.facebook.com/europeanvolunteeringtour sau pe canalul Youtube unde sunt postate deja o parte din portrete editate pana acum. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.