250 de kilometri în deşert pentru copiii bolnavi de inimă. Paul Dicu îi aleargă pentru a patra oară!

0

Pentru a patra oara la rand si pentru a treia oara impreuna cu Inima Copiilor, Paul Dicu participa la una dintre cele mai grele – si spectaculoase – curse de anduranta din lume: 250 de kilometri in 6 zile, prin Sahara.

Faimosul Marathon des Sables are loc anul acesta intre 6 si 12 aprilie, in desertul marocan.

Intre competitiile de ultramaraton (deloc putine in lume), Marathon des Sables si-a castigat renumele pentru conditiile drastice impuse participantilor: pe toata durata concursului, alergatorii poarta in spate rucsacul cu tot ce le este necear – kitul de supravietuire, hainele si mancarea pentru toata saptamana – cam 11 kilograme. Organizatorii ofera doar apa, adapost in corturi berbere (sacul de dormit si salteaua izopren sunt duse de concurent, totusi) si, la nevoie, asistenta medicala.

Distanta totala a cursei variaza de la an la an (programul si traseul fiecarei etape sunt secrete pana in dimineata respectiva!), dar in total este vorba despre aproximativ 250 de kilometri, impartiti in 6 etape cu lungimi de la 15 la 40 de kilometri. Iar cea mai lunga etapa are chiar peste 80!

Paul-Dicu-la-MdS2013

Ce cauta Paul in Sahara din nou? Raspunsul e simplu: desertul e iubirea si nebunia lui si, in cuvintele lui: „trebuie ca Inima Copiilor sa continue sa bata, mai tare, mai deslusit, mai cu folos pentru din ce in ce mai multi copii care au nevoie de ajutor!”

Ca de 3 ani incoace, Paul Dicu alearga pentru a ajuta Asociatia Inima Copiilor sa stranga bani pentru copiii bolnavi de inima.

„Lucrurile pe care, impreuna cu partenerii si prietenii nostri, le-am facut la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti nu sunt deloc putine, si suntem mandri si recunoscatori tuturor celor care ne-au ajutat sa dam o sansa in plus copiilor nascuti cu malformatii cardiace, si nu numai lor. Dar e nevoie de noi in continuare: vrem sa organizam misiuni medicale mai dese, vrem sa putem trimite mai multi medici si asistente la specializare, vrem ca la Marie Curie sa nu lipseasca nimic (materiale, instrumentar, medicamente) din ce e nevoie pentru micii pacienti.” (Alexandru Popa, Presedintele Asociatiei)

Acesta este rostul acestei noi aventuri a lui Paul in Sahara: ca, prin glasul lui, oamenii din jurul nostru sa mai auda o data despre copiii bolnavi de inima si despre cum le putem oferi impreuna o sansa sa creasca mari si sanatosi.

Cum puteti ajuta Inima Copiilor? In multe feluri:

1. In aprilie, un SMS trimis la 8861 inseamna o donatie de 2 Euro (8861 e un numar valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone. Nu se percepe TVA).

2. Donatii … in kilometri! Intre 6 si 12 aprilie 2014, putem, cu totii, sa alergam „in pas cu Paul„. Oricine poate fi alaturi de el alergand atat cat vrea sau poate oriunde ii face placere: in parc, pe strada, pe banda.
Dupa alergare, poate trimite un email mail la paul@inpascupaul.ro cu „dovada” (numele, varsta, distanta cu care contribuie si locul in care a alergat, fotografii, screenshot-uri cu traseul).
Fiecare pas facut „in pas cu Paul” e un ajutor pentru copiii de la Marie Curie: ING Asigurari de Viata va rasplati fiecare kilometru adunat astfel cu o donatie de 2 Euro catre Inima Copiilor. In total, compania pune la bataie 20.000 de Euro: anul trecut aceasta suma a fost „castigata” in 5 zile – anul asta oare cat ne va lua?

3. Donatii online pe site-ul www.inimacopiilor.ro

4. Formularele de 2%: http:// www.inimacopiilor.ro/ajuta/doiLaSuta.php/

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.