Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

25 DE MILIARDE de sticle de plastic sunt vândute anual în România. Suficient cât să acopere cele mai importante orașe din România…

0

PET-urile pe care le cumpără românii în fiecare an pot acoperi în totalitate suprafețele orașelor București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Constanța, unde locuiesc aproximativ 3,5 milioane de români.

Statisticile uneia dintre cele mai mari firme de cercetarea de piață ne arată cât de serioasă este problema PET-urilor, mai ales în condițiile în care majoritatea ajung în ape, păduri sau pe străzi.

La nivelul continentului, datele Parlamentului European arată că doar o parte mică din materialele plastice sunt reciclate. Din păcate, reciclarea nu este o soluție permanentă pentru că obiectele din material plastic mai pot fi reutilizate doar o singură dată după ce au trecut prin procesul de reciclare, pentru a face un produs asemănător. Potrivit unui studiu derulat la Universitatea Newcastle din Australia, o persoană consumă, în medie, 5 grame de particule de plastic pe săptămână, echivalentul unui card bancar.

O alternativa la sticlele PET este aluminiul. Dozele de aluminiu sunt cele mai reciclate materiale și pot fi reprocesate pentru un număr nelimitat de utilizări.

Conform Asociației Americane a Aluminiului, într-un termen mediu de 60 de zile de la aruncarea unui ambalaj de aluminiu la gunoi, un nou ambalaj este refăcut din materialul uzat.

De multe ori, cele mai complexe probleme pot fi rezolvate cu decizii mici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.