25 de lucrări nominalizate la Premiile Superscrieri

0

Primele rezultate la Premiile Superscrieri, ediția a treia: 25 de lucrări nominalizate

Pentru prima dată în cei trei ani de când Fundatia Friends For Friends organizează competiția Premiile Superscrieri, lista autorilor și a articolelor nominalizate este făcută publică înainte de anunțarea câștigătorilor.

După patru săptămâni în care cei 16 jurați au evaluat cele 222 de materiale înscrise în competiția de scriere creativă și jurnalism narativ de calitate, un top 5 de lucrări pentru fiecare categorie de concurs (Reportaj, Opinie, Eseu, Portret și Fotojurnalism & Multimedia) este afișat pe site-ul FFFF, înainte de încheierea ediției.

Autorii și co-autorii dintre care se vor anunța câștigătorii finali, în cadrul Galei de Premiere de pe 12 noiembrie, sunt: Ana Maria Ciobanu, Alina Matiș și Florin Negruțiu, Biro Attila, Luiza Vasiliu, Lavinia Gliga, Lina Vdovii, Lucian Lumezeanu, Marius Cosmeanu, Mihai Tița, Oana Lohan, Oana Moisil, Oana Sandu, Philip O Ceallaigh, Radu Ciorniciuc, Ștefan Mako, Teodora Neagu, Victor Ilie, Vlad Odobescu, Victoria Stoiciu, Victor Cozmei și Pantazi Raluca, Vlad Ursulean, Zoltan Sipos, Nela Lazarevic și Laura Selz.

Despre experiența de jurizare de până acum, ne povestește pe scurt Paul Radu, directorul executiv al Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) și membru al International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ):

Am citit superscrierile, câteva dimineți la rând, într-o cafenea de pe strada Bowery, în Manhattan, New York, un loc unde a prins putere, acum mulți ani, mișcarea punk și unde muzica a devenit protest. A fost un loc potrivit pentru a lectura non-ficțiuni ce descriu stări de fapt și probleme din România iar ceea ce m-a impresionat, în multe cazuri, a fost documentarea foarte bună din spatele narațiunilor. Am citit cuvinte și fraze faine dar, dincolo de ele, am văzut și am auzit oameni și locuri.”

Juriul Superscrieri 2013, a cărui muncă de evaluare a celor mai bune lucrări de creative non-fiction înscrise în concurs este pro bono, este format din 16 profesioniști cu experiență în jurnalism și comunicare:Vlad Mixich – a doua oară președintele juriului, Ani Sandu, Cristian Movilă, Dan Duca, Gabriel Dobre, Liviu Iolu, Marta Ușurelu, Melania Medeleanu, Mihnea Maruță, Moise Guran, Paul Radu, Simona Tache, Tania Radu, Teodor Tița, Vasile Ernu și Vlad Petreanu.

La această ediție se vor oferi 18 premii care însumează peste 5000 de euro: patru premii I, în valoare de 500 de euro fiecare (susținute de Orange România și Friends Advertising), iar pentru categoria Fotojurnalism și Multimedia, F64 oferă premiul I o cameră foto în valoare de 1000 de euro. Se vor oferi și trei premii specialeSuperscrierea Anului – 1000 de euro (susținut de Romanian Business Leaders), Premiul special Avon – 300 de euro și Premiul Special Bursa – constituit din valoarea totală a sumei adunate din taxa de înscriere în concurs.

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiție care susține acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini. Cu alte cuvinte, Superscrieri își propune să încurajeze în România tipul de scriitură care dă câștigători de premii Pulitzer. Cu un istoric la primele două ediții de 462 de participanți cu 721 de lucrări înscrise, cu peste 30 de câștigători și premii în valoare totală de aproape 10 000 de euro.

logo Superscrieri

Ediția actuală a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibilă fără susținerea:

Sponsori: Orange – sponsor principal, Avon, Romanian Business Leaders, Friends Advertising, F64, Humanitas, Okian , Publica, Tea Forte, Brenntag.

Parteneri media: Hotnews, Esquire, Academia Cațavencu, România Liberă, Decât o Revistă, National Geographic, Igloo, IQ Ads, The Institute, RFI, România Pozitivă, Blitz TV,All Hollow, Sub25, 121.ro, Casa mea, Manager Express, Inspire Business și Bookblog.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri, explorați http://ffff.ro/superscrieri/.

# Despre Fundația Friends For Friends

Fundația Friends For Friends (FFFF) susține creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității prin găsire de soluții și generare de idei, expoziția Ciorne 2.0, Biblioteca FFFF – peste 1400 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri.

NOMINALIZARI Superscrieri 2013

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.