Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

243 de milioane de dolari pentru Romania si Bulgaria

0

 243 de milioane de dolari, bani din partea Elveţiei pentru România şi Bulgaria pentru a reduce diferenţele sociale şi economice din interiorul UE. Întrebarea este: aceşti bani vor „merge” în pensii, pomeni electorale, cârnaţi demni de cartea recordurilor sau acolo unde sunt utili cu adevărat? Conform declaraţiilor oficiale aceşti bani sunt destinaţi şi programelor de integrare pentru cetăţenii de etnie romă.

„Camera inferioara a Parlamentul elvetian a aprobat o propunere guvernamentala de a acorda 243 de milioane de dolari Romaniei si Bulgariei, pentru a reduce diferentele sociale si economice din interiorul UE, a anuntat ministrul elvetian de externe Micheline Calmy-Rey, relateaza Swiss Info.” conform articolului publicat de 9am.ro

În continuare redăm şi o parte din articolul publicat în limba engleză de site-ul Swiss Info

Funds for eastern Europe passed by parliament.


The House of Representatives has approved a government proposal to grant SFr257 million ($243 million) for Bulgaria and Romania.


„The funds are aimed at helping to reduce economic and social differences within the European Union, according to Foreign Minister Micheline Calmy-Rey. During a debate on Monday the House rejected proposals by the rightwing Swiss People’s Party to deny the financial payments because Switzerland is not a EU member.

It also voted down plans by the centre-left Social Democrats and Greens to put aside a share of the funds for projects to help the Roma gypsy minority in eastern Europe.
Calmy-Rey said the Swiss payment was not only a sign of solidarity with the region but helped boost political and economic ties.”

(foto Florin Ghindă, Bucureşti, BNR, 2008)

banca

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.