Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

24 de tineri din 6 țări s-au întâlnit la 2 MAI pentru a învăța facilitare grafică

0

În perioada 10-19 iulie 2015 Asociația Devision organizează în parteneriat cu Orenda Foundation (Bulgaria), L’isola che non c’e (Italia), Ticket2Europe (Spania), Lithuanian children and youth center (Lituania), Impact Videos (Marea Britanie) cursul de formare pentru lucrători de tineret Graphic facilitation for better communication finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Scopul acestui proiect este creșterea capacității lucrătorilor de tineret de a implica tinerii în timpul sesiunilor de lucru printr-o o mai bună comunicare cu aceștia și prin deprinderea de a folosi facilitarea grafică.

Graphic facilitation for better communication

Problema identificată de organizația din România și organizațiile europene partenere a fost că lucrătorii de tineret nu cunosc suficiente metode vizuale prin care să atragă și să mențină atenția tinerilor în timpul sesiunilor de lucru. Imaginile și asocierile ne ajută mult mai ușor să reținem informațiile. O pătrime din creierul uman procesează informația în mod vizual, iar însoțită de imagini este reținută cu până la 40% mai mult față de simpla verbalizare.

Astfel, timp de 9 zile cei 24 de participanți vor învăța, folosind exclusiv metode non-formale, cum să folosească facilitarea grafică pentru a o utiliza în lucrul lor cu voluntarii, cu tinerii din comunitate, în promovarea organizației lor, vor fi mai deschiși spre utilizarea de metode vizuale, vor dezvolta atitudini de acceptare a grupurilor defavorizate, își vor dezvolta capacitatea de a lucra în grupuri noi de tineri, vor învăța să lucreze în echipă și să se adapteze unor situații noi de lucru.

Mai mult, vor intra în contact cu comunitatea locală prin organizarea unor ateliere în comunitate în cadrul cărora participanții din cele 6 țări vor avea ocazia să folosească ceea ce au învățat în cadrul cursului și să împărtășească din cunoștințele lor comunității din Mangalia (copii, organizații non-guvernamentale, cadre didactice, studenți, elevi, voluntari). De asemenea, vom realiza scurte videoclipuri în comunitate și diferite activități non-formale care vor avea loc pe plajă și în care îi vom implica și pe tinerii care nu fac parte din proiect.

20150712_171535

Claudia Oprescu, Președintele organizației Devision și managerul de proiect a declarat: Suntem foarte bucuroși că am obținut această finanțare Erasmus+. Prin acest proiect ne propunem nu doar să atragem atenția asupra importanței utilizării metodelor non-formale în lucrul cu tinerii, dar mai ales lansăm provocarea ONG-urilor din România și Europa să folosească metodele vizuale pentru a comunica mai bine cu voluntarii, dar și cu publicul extern.

Asociația DeVision este o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 2012, care concepe, organizează, promovează și desfășoară acțiuni și proiecte de educație nonformală, comunicare culturală și multiculturală, campanii de informare și educare, în România și în străinătate, ce urmăresc dezvoltarea continuă a tinerilor și a adulților atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

Erasmus + este noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Acesta va intregra șapte dintre programele europene de finanțare: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul pentru cooperare cu țările industrializate.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.