Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

21 de suporteri Hope and Homes for Children din Marea Britanie au făcut trekking în Carpați și au strâns peste 34.000 de euro pentru copiii vulnerabili din România

0

Un grup de susținători englezi ai fundației Hope and Homes for Children (HHC) au făcut trekking timp de 4 zile în Munții Carpați și au strâns aproximativ 25.000 lire sterline (peste 34.000 de euro), fonduri care vor fi donate filialei HHC din România. Banii vor fi folosiți pentru finanțarea programelor fundației: prevenirea separării copiilor de familie, sprijinirea reintegrării copiilor în familie și închiderea instituțiilor de tip vechi.

trekkers UK
Reuniți sub sloganul expediției “Love in every step”, grupul suporterilor britanici, compus din persoane între 18 și 78 de ani, a străbătut trasee montane care au cuprins Lacul Bolboci, Piatra Arsă, Peștera Ialomiței, cabana Omu, castelul Bran, parcurgând în pas de trekking între 5 și 8 ore pe zi. În ultima zi, grupul a vizitat centrele Pinocchio și Crinul Alb din sectorul 3, instituții care urmează să fie închise de HHC România, iar copiii transferați în case de tip familial. Grupul s-a întalnit și cu familii aflate în programele de prevenire a abandonului și cu tineri pe care fundația îi sprijină să înceapă o viață independentă.
“Cred că aici se fac foarte multe lucruri bune și există un mare angajament pentru a îmbunătăți viețile copiilor și familiilor din România. Am mai vizitat serviciile dezvoltate de HHC în Moldova și Sierra Leone, dar, spre deosebire de Moldova, aici instituțiile vechi de stat sunt în mijlocul comunității, se comunică în mass media despre asta și oamenii influenți știu despre situația copiilor care au nevoie de ajutor”, a spus Kate Birss, o profesoară care sprijină Hope and Homes de aproape 20 de ani.

Cei 21 de susținători britanici ai Hope and Homes for Children s-au aflat pentru prima dată în România și au fost foarte plăcut surprinși de frumusețea locurilor vizitate. Membrii grupului au fost impresionați atât de familiile și tinerii cu care s-au întâlnit, precum și de complexitatea programelor derulate de HHC România.
“Mi-a plăcut foarte mult experiența, este interesant ce s-a făcut în România și cum au evoluat lucrurile de la orfelinatele de tip vechi până la casele de tip familial. Familia mea este de mulți ani alături de Hope and Homes for Children, bunicul meu este un vechi susținător al fundației. Eu sunt pentru prima dată în România, am venit împreună cu tatăl și cu sora mea și suntem încântați că putem să ajutăm”, a spus Katharine Rowland, cea mai tânără membră a grupului, în vârstă de 18 ani.

“Vizita acestui grup de suporteri și efortul lor de fundraising înseamnă un mare ajutor pentruHHC România. Este mare lucru să îi cunoaștem pe câțiva dintre oamenii care fac posibilă munca noastră și este o oportunitate grozavă să îi conectăm și pe ei cu viața reală de aici și cu familiile care se bucură de sprijinul lor. Este pentru prima dată când un grup atât de mare de oameni care strâng fonduri vine să facă o activitate organizată în România. Unul dintre membrii grupului se află deja la a treia generație de susținători ai HHC, ceea ce este impresionant”, a spus Otto Sestak, directorul național al Hope and Homes for Children România.

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.700 de copii au fost scoşi din instituţii; 21.344 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 715 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi 6.545 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 30.134 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. http://www.hhc.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.