Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

200 de tineri concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate

0

Gala Studenților Români din Străinătate

200 de tineri concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate

            Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță încheierea înscrierilor pentru Competiția Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate în anul universitar 2012-2013.

În Concurs, la cele opt categorii anunțate, s-au înscris aproximativ 200 de studenți români din toate colțurile lumii. Concurenții provin de la unviersități de prestigiu internaţional precum Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, Harvard University, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne și nu numai.

Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ce se va desfășura, și de această dată, la Palatul Parlamentului în Bucureşti.

La eveniment sunt așteptați peste 1000 de studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.

 

Juriul competiției

Preselecţia celor 200 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi în Concurs se va face în prima etapă de către laureaţii ediţiilor precedente, iar selecţia finală de către juriul prezidat de Acad. Ionel Haiduc, Preşedinte al Academiei Române, și alcătuit din: Florin Codre, Mircea Tudor, Dumitru Prunariu, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București, Prof. Univ. Dr. Eliot Sorel de la Universitatea George Washington din SUA, și, nu în ultimul rând, Prof. Univ. Dr. Adrian Gheorghe de la EURISC.

Deși înscrierile la Concurs s-au încheiat, vă invităm alături de noi la Palatul Parlamentului, în data de 8 ianuarie 2014. Rezervarea unui loc în sală este gratuită și se face completând formularul disponibil pe website-ul Galei (www.gala.lsrs.ro). Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio Transilvania, Adevărul, Evenimentul Zilei, CasaMia TV, Revista Artout, Ziare.com, Realitatea.net, AcademicLink, Edu-News, Expres Național, OnlineStudent, România Pozitivă, Studentie.ro.    

Susținem și ne susțin: British Council, Fulbright, Rotaract, Inspire Business, Succes în România, Akcees, Educativa, Organizația pentru Dezvoltarea Afacerilor în Societate (ODAS).

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Vector Smart Object11-02

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.