200 de tineri concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate

0

Gala Studenților Români din Străinătate

200 de tineri concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate

            Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță încheierea înscrierilor pentru Competiția Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate în anul universitar 2012-2013.

În Concurs, la cele opt categorii anunțate, s-au înscris aproximativ 200 de studenți români din toate colțurile lumii. Concurenții provin de la unviersități de prestigiu internaţional precum Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, Harvard University, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne și nu numai.

Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ce se va desfășura, și de această dată, la Palatul Parlamentului în Bucureşti.

La eveniment sunt așteptați peste 1000 de studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.

 

Juriul competiției

Preselecţia celor 200 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi în Concurs se va face în prima etapă de către laureaţii ediţiilor precedente, iar selecţia finală de către juriul prezidat de Acad. Ionel Haiduc, Preşedinte al Academiei Române, și alcătuit din: Florin Codre, Mircea Tudor, Dumitru Prunariu, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București, Prof. Univ. Dr. Eliot Sorel de la Universitatea George Washington din SUA, și, nu în ultimul rând, Prof. Univ. Dr. Adrian Gheorghe de la EURISC.

Deși înscrierile la Concurs s-au încheiat, vă invităm alături de noi la Palatul Parlamentului, în data de 8 ianuarie 2014. Rezervarea unui loc în sală este gratuită și se face completând formularul disponibil pe website-ul Galei (www.gala.lsrs.ro). Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio Transilvania, Adevărul, Evenimentul Zilei, CasaMia TV, Revista Artout, Ziare.com, Realitatea.net, AcademicLink, Edu-News, Expres Național, OnlineStudent, România Pozitivă, Studentie.ro.    

Susținem și ne susțin: British Council, Fulbright, Rotaract, Inspire Business, Succes în România, Akcees, Educativa, Organizația pentru Dezvoltarea Afacerilor în Societate (ODAS).

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Vector Smart Object11-02

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează