Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

200 de tineri concureaza pentru titlul de Studentul Roman al Anului in Strainatate

0

Gala Studentilor Romani din Strainatate.

200 de tineri concureaza pentru titlul de Studentul Roman al Anului in Strainatate.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) anunta incheierea inscrierilor pentru Competitia Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate in anul universitar 2013-2014.

In Concurs, la cele opt categorii anuntate, s-au inscris 200 de studenti romani din toate colturile lumii. Concurentii provin de la unviersitati de prestigiu international, precum Massachusetts Institute of Technoly (MIT), Yale University, Imperial College London, University of Cambridge, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne, dar nu numai.

Lista finalistilor pentru fiecare categorie este disponibila pe site-ul Galei Studentilor Romani din Strainatate accesand urmatorul link – www.gala.lsrs.ro/finalisti-2015.

Voluntari Gala LSRS_foto Arhiva LSRS

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate. La inceput de 2015, evenimentul va reuni la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, studenti si tineri profesionisti, personalitati din mediul academic si sectorul public, din mediul de afaceri si cel neguvernamental. Totodata, la eveniment vor urca pe scena tineri artisti romani de renume international, alaturi de care invitatii si membrii Ligii vor sarbatori 6 ani de activitate a LSRS.

La eveniment sunt asteptati 800 de participanti, studenti si tineri profesionisti, personalitati din mediul academic si sectorul public, din mediul de afaceri si cel neguvernamental.

Gala LSRS 2015 va marca de asemenea si inceperea activitatii Fundatiei C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), proiect al Ligii Studentilor Romani din Strainatate inceput in 2011 si ajuns astazi la maturitate si independenta juridica.

Juriul competitiei. Preselectia celor 200 de studenti, masteranzi si doctoranzi inscrisi in Concurs a fost realizata intr-o prima etapa de laureatii editiilor precedente, care au decis finalistii fiecarei categorii. Selectia finala va fi realizata de catre Marele Juriu, care este alcatuit din: Academician Dr. Ionel Valentin Vlad; Dr.h.c. Norman Manea; Dr. Florin Paun; Prof. Dr. Laurentiu Damian; Prof. Dr. Miron Bogdan; Academician Dr. Ionel Haiduc, Membru de Onoare al Comisiei de Evaluare a Premiilor LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate.

Va invitam sa premiem impreuna excelenta academica in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, in data de 8 ianuarie 2015 la Palatul Parlamentului. Rezervarea unui loc in sala este gratuita si se face completand formularul disponibil pe website-ul Galei (www.gala.lsrs.ro). Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de inscrieri.

Gala Studentilor Romani din Strainatate 2015 este un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Ernst & Young, CEC Bank, Voicu & Filipescu, British Council, BCR Asigurari de Viata, TAROM.

Parteneri logistici: Qual Media Group, Hotel IBIS Gara de Nord, Expres National, Quartz Film, Silviu Pal Photography.

Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Adevarul, Ziare.com, Agerpres, Rador, Evenimentul Zilei, CasaMia TV, Revista Artout, Realitatea.net, AcademicLink, Edu-News, RomaniaPozitiva, Online Student, Diaspora Live, Edu-news, Studentie.ro, StiriONG, AcademicLink, iQool.
Sustinem si ne sustin: Inspire Group, Rotary, Rotaract, Succes pentru Romania, Fundatia Dignitas, Clubul pentru Romania, Clubul Roman pentru Relatii Externe, Diplomatie si Afaceri Europene (CRREDAE), Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Educativa, Juridice.ro, QS World Grad School Tour, Group of the European Youth for Change (GEYC), Uniunea Studentilor din Romania (USR), Art Out, Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), Gala Studentilor Originari din Republica Moldova (GSORM), Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB), Asociatia Federalistilor Europeni din Romania, Association des États Généraux des Étudiants de l`Europe (AEGEE), Medierenet, Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP).

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.

LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.
Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.