20 noiembrie 2011- Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor în Trafic

0

Peste 1.3 milioane de persoane îşi pierd viaţa anual, la nivel global, în accidente de maşină. Din 2005, în memoria lor, Organizaţia Naţiunilor Unite celebrează în fiecare an, în cea de-a III-a duminică a lunii noiembrie, Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor în Trafic.

Consiliul Interministerial pentru Siguranţă Rutieră (CISR) împreună cu Societatea Studenţilor în Medicină Bucureşti (SSMB) şi Fundaţia Dori Slosberg România au decis să se alăture acestui demers  printr-un manifest ce va avea loc duminică, 20 noiembrie, între orele 11.30 si 13.30, în Piaţa Presei Libere (spațiu parcare-stație RATB).

Peste 100 de tineri voluntari şi oficiali ai organizaţiilor menţionate vor atrage atenţia publicului, şoferilor, bicicliştilor, motocicliştilor şi pietonilor, cu privire la siguranţa în trafic, prin intermediul unor acţiuni de informare şi conştientizare a riscurilor cu privire la accidentele rutiere.

Pe 11 mai 2011, comunitatea internaţională a declarat perioada 2011-2020 “Decada acţiunii pentru siguranţă rutieră”, având ca obiectiv salvarea a peste 5 milioane de vieţi. Şi România s-a aliniat acestui demers, obiectivul naţional constând în diminuarea cu 50% a accidentelor grave de maşină până în 2020.

Conform statisticilor Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în intervalul ianuarie-septembrie 2011, au avut loc 6715 accidente grave, care s-au soldat cu 1452 de morţi şi 6359 de răniţi grav. Viteza neadaptată la condiţiile de drum şi traversarea neregulamentară sunt cele 2 cauze majore ale producerii accidentelor.

Domeniul siguranţei rutiere necesită acţiuni şi eforturi concentrate din partea tuturor actorilor: autorităţi publice, organizaţii non-guvernamentale şi a reprezentanţilor mass-media, pentru a genera un real impact asupra tuturor participanţilor la trafic.

Accidentele rutiere lasă în urma milioane de familii, prieteni şi oameni dragi. Responsabilitatea de a salva vieţi pe şosea ne priveşte atât în mod individual, cât şi colectiv.

______________________________________________________________________________

CISR este organul consultativ al Guvernului, fără personalitate juridică, care asigură concepţia de ansamblu şi coordonarea pe plan naţional, pe baza strategiei naţionale de siguranţă rutieră şi a programului naţional de acţiuni prioritare, a activităţilor privind îmbunătăţirea siguranţei rutiere

www.cisr.ro.

SSMB este o organizaţie studenţească, independentă, non-politică şi non-guvernamentală ce reprezintă studenţii medicinişti bucureşteni. Este oficial recunoscută ca atare de către autorităţile guvernamentale locale, regionale şi centrale, precum şi de alte organizaţii şi instituţii naţionale şi internaţionale. Pentru acţiunile dedicate Decadei Europene a Acţiunilor de Siguranţă Rutieră 2011-2020, SSMB a încheiat un parteneriat de colaborare  cu CISR.

www.ssmb.ro.

Fundaţia Dori Slosberg este o organizaţie non-profit şi apolitică, creată în anul 2004 în Florida, SUA, în memoria lui Dori Slosberg, care şi-a pierdut viaţa în mod tragic pe şosea. Fundaţia a decis extinderea activităţilor în Europa de Est, deschizând în septembrie primul birou naţional la Bucureşti. Fundaţia colaborează cu CISR şi în cadrul altor proiecte de siguranţă rutieră.

www.dorislosberg.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.