Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

20 de programe internaționale moderne de educație financiară, antreprenorială și orientare profesională, gratuit, pentru elevii români

0

Început de an școlar cu Junior Achievement
20 de programe internaționale moderne de educație financiară, antreprenorială și orientare profesională, gratuit, pentru elevii români

12002807_869209399792890_8722529676840240003_n

• Elevii pot urma gratuit în acest an școlar 20 de programe de dezvoltarea abilităților de viață, educație financiară, antreprenorială, economică, de orientare profesională, de educație pentru sănătate și viață activă
• Modulele JA stimulează gândirea critică și spiritul antreprenorial, etica și responsabilitatea socială, ajutând tinerii să-și dezvolte abilități și competențe esențiale pentru profesie și pentru viață

Elevii români vor putea urma în acest an școlar 20 de module, implementate gratuit de organizația Junior Achievement (JA) România, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și prin susținerea financiară a comunității de afaceri.

Organizația pune la dispoziția elevilor și profesorilor programe internaționale adaptate realității economice din România, ce cuprind module learning by doing pentru fiecare nivel de studiu – primar, gimnazial, liceal, universitar – în șase domenii esențiale: dezvoltarea abilităților de viață, educație financiară, antreprenorială, economică, orientare profesională și educație pentru sănătate și viață activă.

Elevii și profesorii din programele JA primesc gratuit un pachet educațional complet, ce cuprinde manuale și materiale auxiliare, traininguri și webinarii, consultanță voluntară la clasă din partea JA si a unor profesioniști din mediul de afaceri, acces la competiții naționale și internaționale și posibilitatea de a câștiga burse și finanțări pentru proiecte școlare și de business.

”Pentru noi, participarea în programul JA Compania a fost o experiență incredibilă, nu numai prin faptul că am învățat să facem business și să lucrăm în echipă, dar și pentru că am cunoscut oameni cu adevărat deosebiți, cărora nu le e frică să arate ce gândesc, care nu se tem de eșec – oameni de succes”, a spus Vlad Dinu, elev la liceul Colegiul Național I.L. Caragiale din București.

Conținutul practic al programelor vine în completarea noțiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducând școala mai aproape de viața reală. Anul trecut, peste 4.200 de profesori au ales să predea module JA, oferind elevilor posibilitatea de a deprinde noi abilități și de a interacționa cu profesioniști din mediul de business ce participă la ore ca voluntari.

”Aplic de foarte mulți ani programe JA și de fiecare dată am învățat ceva nou, am aplicat metode noi, am implementat experiențele și la discipline din trunchiul comun, am participat la activități interesante și am cunoscut oameni noi.” – Mihaela Diaconescu, Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă.

Potrivit studiilor de impact realizate la nivel internațional în rețeaua JA ce cuprinde 30 de țări din Europa și 123 în lume, absolvenții programele JA au mai multe șanse de angajare, lansează mai multe business-uri și câștigă mai bine decât colegii lor. În România, alumnii JA se regăsesc în noile generații de antreprenori și în managementul unor mari companii.

”Pentru mine, principala problema în școală era ca nu vedeam utilitatea unora dintre cunoștințele pe care trebuia sa le asimilez. Din păcate, mulți tineri se plâng și acum exact de lucrul ăsta. Mult mai târziu, în viața reală din afara școlii, constați ca poți aplica ceea ce ai învățat la scoală sau ca ai învățat ceva util, un <> pe care, din păcate, nu ți-l mai amintești. Marele avantaj al cursurilor JA este că sunt practice. Ce înveți, aplici imediat și astfel informația se fixează. (…) Cu ajutorul lor am înțeles cum trebuie să gândesc pentru a putea deschide o firmă și mai ales care sunt factorii care influențează succesul unei afaceri.” – Cosmin Mălureanu, fondator și CEO Ascendia Design și câștigător în 2014 al competiției europene eSkills for Jobs la categoria Antreprenoriat digital.

În anul școlar 2014-2015, peste 280.000 de tineri din peste 1.600 de unități de învățământ din toată țara au urmat programele JA, intrând în rețeaua internațională JA, din care fac parte 39 de țări din Europa și 123 din lume. Elevii și studenții înscriși în programul de antreprenoriat au câștigat finanțări de peste 20.000 de euro pentru proiectele lor de business și au fost sprijiniți să participe la competiții internaționale.

Junior Achievement România în cifre (2014-2015)
• 280.000 elevi și studenți
• 4.194 profesori
• 1.640 de unități de învățământ
• 512 localități din 42 județe
• Peste 70 de programe, competiții, evenimente și proiecte
• Peste 10.000 de ore de voluntariat la clasă, susținute de consultanții voluntari din comunitatea de afaceri

Mai multe informații despre programele JA România sunt disponibile pe www.jaromania.org.

Despre Junior Achievement România
Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială și financiară, de etică și responsabilitate socială, de sănătate și viață activă. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate gratuit de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și datorită susținerii financiare din partea comunității de afaceri.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.