Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2 și 16 noiembrie: Cine votează contează!

0

Fundaţia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților din România) a lansat în data de 24 octombrie 2014 campania „Cine votează contează!”.

Această campanie îşi propune să combată absenteismul la vot din ultimii ani. Campania „Cine votează contează!” este o iniţiativă a Fundaţiei C.A.E.S.A.R. de mobilizare civică, într-un moment important pentru democrația românească: alegerile prezidențiale. Rolul tinerilor în dezvoltarea României nu poate fi contestat. Inevitabil, această responsabilitate le va reveni, mai devreme sau mai târziu. Participarea la vot este dreptul și responsabilitatea fiecărui cetățean, oriunde s-ar afla și este, totodată, principalul mecanism al construcției unei democrații veritabile.

Foto cine voteaza conteaza

Mesajele campaniei C.A.E.S.A.R., venite din toate colțurile lumii, subliniază responsabilitatea pe care o are fiecare cetățean al României de a se implica activ în construcția unui viitor mai bun pentru România: CINE VOTEAZĂ CONTEAZĂ! Clip-urile înregistrate până în prezent sunt disponibile pe http://www.fundatiacaesar.ro/cine-voteaza-conteaza/. La realizarea acestora au contribuit atât membri C.A.E.S.A.R., cât și studenți și absolvenți români din țări precum Belgia, Canada, China, Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Suedia şi Statele Unite. Printre universităţile la care aceştia au studiat se numără: Universităţile Columbia şi George Washington, Stanford, Harvard Kennedy School, Harvard Business School din Statele Unite, Jawaharlal Nehru University în New Delhi și University of North-Carolina at Chapel Hill, London School of Economics and Political Science din Marea Britanie, Universitatea Friedrich-Schiller din Germania, York University, Academia de Film din Beijing, Oxford University.

Inițiativei i s-a alăturat și Don Lothrop, un investitor american și susținător al dezvoltării societății civile din România: „Știți ce se întâmplă când alegeți să nu faceți nimic și stați acasă în loc să mergeți la vot? Resursele României, cele care ar trebui să ajungă la profesori, doctori și la pensiile părinților voștri sunt furate și ajung drept în buzunarele politicienilor.”

Sebastian Burduja, membru fondator al C.A.E.S.A.R. și absolvent al universităților Stanford, Harvard Kennedy School şi Harvard Business School adaugă: „Schimbarea profundă depinde de fiecare dintre noi si pornește de la o idee simplă: România are nevoie de cetățeni activi și responsabili, dornici să se implice în construcția unui viitor mai bun. Un vot exprimat, indiferent pentru cine, înseamnă mai presus de orice trei cuvinte esențiale: NOUĂ NE PASĂ”.

Indiferent de rezultatele din 2 și 16 noiembrie, lupta pentru prosperitate, libertate și dreptate trebuie purtată de către fiecare dintre noi, în fiecare zi. Aceasta este și promisiunea noastră că C.A.E.S.A.R. va continua astfel de demersuri civice pentru dezvoltarea economică și consolidarea democratică a României”, a afirmat Dan Nechita, membru fondator al C.A.E.S.A.R. și absolvent al universităţilor Columbia şi George Washington.

Fundația C.A.E.S.A.R. dorește să le mulțumească pe această cale tuturor celor care au contribuit până în prezent la realizarea acestei campanii: Adina Vințan, Alexandra Sasu, Alexandru Lazăr, Alexandru Urdaş, Andreea Ionescu, Clara Volintiru, Dan Nechita, Dragoş Tălvescu, Ema Stoian, Florentina Dumitru, Georgiana Bratu, Manuela Moţ, Marcel Ionescu-Heroiu, Maria Duşe, Mihai Copăceanu, Nicoleta Proştean, Sebastian Burduja, Sergiu Stroia, Tudor Oprea.

Fundaţia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților din România) a organizat până în prezent o serie de Colocvii C.A.E.S.A.R. pe teme de importanță strategică pentru România: integrarea europeană a Republicii Moldova, mediu, turism, securitate cibernetică și IT, antreprenoriat cultural. Mai multe detalii despre evenimentele marca C.A.E.S.A.R. sunt disponibile pe http://www.fundatiacaesar.ro/activitate/evenimente/.

Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.) este un laborator de idei ce reunește specialiști români din țară și din străinătate, cu pregătire academică la nivel înalt și rezultate remarcabile în domeniul lor de activitate. Scopul C.A.E.S.A.R. este să coaguleze comunitatea experților români într-un proiect comun și de lungă durată, care vizează dezvoltarea sustenabilă a României. C.A.E.S.A.R. este un cadru de afirmare pentru tinerii cercetători, un spațiu de recunoaștere pentru specialiștii români din țară și de peste hotare, și o platformă de cunoaștere în domeniile prioritare pentru viitorul României.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.