Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2 proiecte romanesti indraznete la Bienala de Arhitectura de la Venetia!

0

România la cea de-a XII-a ediţie a Bienalei de Arhitectură de la Veneţia

Bienalei de Arhitectură de la Veneţia se desfăşoară în perioada 29 august – 21 noiembrie 2010 sub genericul „People Meet in Architecture”, propus de curatoarea japoneză Kazuyo Sejima. În viziunea sa, Bienala va fi un forum al ideilor contemporane, cu accent pe modul în care sunt concepute proiectele de arhitectură şi pe atmosfera pe care acestea o creează.

Pentru România, această ediţie are semnificaţia unei premiere la Bienala de Arhitectură: participarea cu două proiecte naţionale, unul găzduit de Pavilionul naţional din Giardini di Castello („1:1, Exhibiting space”) şi celălalt de Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia („Superbia”).

Cu cele mai tinere echipe din cadrul acestei ediţii a Bienalei, România a prezentat la Veneţia două proiecte îndrăzneţe, ce dezvăluie o înţelegere complexă şi originală a mesajului pe care arhitecta Kazuyo Sejima îl doreşte transmis vizitatorilor. Interpretând tema Bienalei într-o manieră radicală, proiectul 1:1, realizat în Pavilionul României din zona Giardini, propune un obiect-spaţiu care trasează ferm două lumi, potrivit blogului celor de la Igloo. Cutia uriaşă din lemn vopsit în alb, ce reconstituie obiectiv şi abstract suprafaţa ce revine fiecărui locuitor din Bucureşti (94,4 mp), le permite vizitatorilor să experimenteze pe de o parte un spaţiu colectiv, exterior, animat şi profan, iar pe de altă parte un spaţiu privat, interior, calm, cu o atmosferă ce încurajează meditaţia. Comunicarea directă între cele două se realizează doar prin intermediul câtorva orificii, incitante din punct de vedere vizual pentru orice trecător.

Citeşte pe icr.ro informaţii despre participarea României la cea de-a XII-a ediţie a Bienalei de Arhitectură de la Veneţia.

PS: Mulţumim Roxana pentru informaţie!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.