Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2 medalii de aur, 3 medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică!

0

România la Olimpiada Balcanică de Matematică – 2014.

România, 2 medalii de aur (cu punctaj maxim), 3 medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică, Pleven, Bulgaria-2014.

societatea de matematica

În perioada 2 – 7 mai 2014 se desfăşoară în localitatea Pleven din Bulgaria, cea de-a  XXXI-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO2014). BMO este o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant,  în cel mult  patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

La BMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie şi Uzbekistan (țări invitate).

Elevii români au obţinut următoarele rezultate de excepţie:

  • Medalii de aur cu punctaj maxim: Ioan-Laurenţiu Ploscaru de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea şi Ştefan Spătaru de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Şcoala Generală „Mihai Viteazul” Alexandria);
  • Medalii de argint: Paul Muscă de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Colegiul Naţional Iaşi), Marius Bocanu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Şcoala Generală Nr.1 Piteşti) şi Viorel Andrei Bud de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de Liceul Teoretic Negreşti-Oaş);
  • Medalie de bronz: Andrei Teodor Andronache de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Şcoala Generală Sineşti, jud. Vâlcea).

Menţionăm în paranteză şcolile din care provin aceşti elevi pentru a sublinia faptul că, pe lângă pregătirea de excepţie pentru concursuri, pe care o fac la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, primii paşi hotărâtori pentru sprijinirea talentului lor au fost îndrumaţi de profesorii din şcolile generale ai căror elevi au fost. Iată câţiva dintre aceşti merituoşi dascăli: Cristina Vâlcu, Valerica Benţa, Mihai Big, Ştefan Smărăndoiu, Gheorghe Moţoc, Ion Miu, Ion Chesa, Mircea Chirilă, Tudor Cristea.

societatea de stiinte matematice logo

Toate etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundaţia e-MAG şi Societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de prof. Marius Mâinea de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găieşti. Din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) a participat ca observator, prof.univ. dr. Radu Gologan de la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi preşedinte SSMR.

Felicitări echipei României pentru rezultatele remarcabile obţinute!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.