2 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică

0

România la Olimpiada Balcanică de Matematică – 2015

România, 2 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică, Atena, Grecia, 2015.

În perioada 3 – 8 mai 2015 s-a desfăşurat în Atena, Grecia, a 32-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2015). BMO este o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

3

La BMO au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Grecia B, Italia, Iran, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan şi Marea Britanie împreună cu Irlanda (țări invitate).

În clasamentul pe echipe, România a ocupat locul 2 (171 puncte), după Turcia (177 puncte). Anul trecut, România s-a clasat pe locul 3, după Turcia şi Bulgaria.

Elevii români au obţinut următoarele rezultate:

  • Medalii de aurŞtefan Spătaru şi Marius Bocanu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.
  • Medalii de argintSimona Diaconu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti  şi Ioan-Laurenţiu Ploscaru de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” Râmnicu  Vâlcea.
  • Medalii de bronz: Andrei-Bogdan Puiu de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi şi Ciprian Bonciocat de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Toate etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundaţia eMAG şi Banca Comercială Română şi Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

2

Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de profesor Ovidiu Şontea de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Felicitări echipei României pentru medaliile obţinute!

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează