Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică

0

România la Olimpiada Balcanică de Matematică – 2015

România, 2 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică, Atena, Grecia, 2015.

În perioada 3 – 8 mai 2015 s-a desfăşurat în Atena, Grecia, a 32-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2015). BMO este o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

3

La BMO au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Grecia B, Italia, Iran, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan şi Marea Britanie împreună cu Irlanda (țări invitate).

În clasamentul pe echipe, România a ocupat locul 2 (171 puncte), după Turcia (177 puncte). Anul trecut, România s-a clasat pe locul 3, după Turcia şi Bulgaria.

Elevii români au obţinut următoarele rezultate:

  • Medalii de aurŞtefan Spătaru şi Marius Bocanu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.
  • Medalii de argintSimona Diaconu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti  şi Ioan-Laurenţiu Ploscaru de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” Râmnicu  Vâlcea.
  • Medalii de bronz: Andrei-Bogdan Puiu de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi şi Ciprian Bonciocat de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Toate etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundaţia eMAG şi Banca Comercială Română şi Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

2

Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de profesor Ovidiu Şontea de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Felicitări echipei României pentru medaliile obţinute!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.