2 aprilie – Ziua Internațională de Conșientizare a Autismului

0

Albastru pentru autism, 2 Aprilie 2019 O noua viziune pentru autism: dragoste neconditionata

Ziua de 2 Aprilie este marcata ca Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, iar Romania s-a alaturat si ea acestei initiative. Este ziua in care, organizatiile care lupta pentru drepturile persoanelor cu tulburari din spectrul autist (TSA), organizeaza evenimente care au ca principal scop constientizarea si sensibilizarea publicului cu privire la nevoile si dificultatile cu care se confrunta aceste persoane.

Campania din acest an se desfasoara sub sloganul “O noua viziune pentru autism: dragoste neconditionata”, initiata de Autism Europe.

Inca o data, organizatiile membre FEDRA doresc sa atraga atentia asupra respectarii drepturilor persoanelor cu TSA. De asemenea, prin evenimentele organizate la nivel national, membrii FEDRA atrag atentia asupra faptului ca sta in puterea tuturor sa imbunatateasca conditiile de viata ale persoanelor cu autism prin intelegere, dragoste si acceptare.

In acest an, membrii FEDRA din Bucuresti vor organiza un mars de solidaritate, in parteneriat cu Teatrul National Bucuresti ,,Ion Luca Caragiale” si în colaborare cu Asociatia Autism Romania. La mars vor participa parinti, copii, actori si sustinatori, conform urmatorului program:

  • orele 10:30 – adunarea la Piata Universitatii, in fata Teatrului National
  • orele 11:00 – presa, foto
  • orele 11:30 – plecarea in mars catre Piata Unirii
  • orele 12:30 – lansarea de baloane albastre, in Parcul Unirii.

Iar pe 03 aprilie 2019, Teatrul National Bucuresti ,,Ion Luca Caragiale” reia piesa ,,O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii” ora 20, sala Pictura. La finalul piesei publicul poate participa la dezbateri pe tema autismului.

FEDRA — Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist este prima federatie de acest tip din Romania, care are ca membri in principal organizatii de parinti si se doreste a fi o voce puternica si unitara a organizatiilor de profil din Romania. FEDRA are ca scop crearea si pastrarea unui mediu adecvat pentru stimularea si sprijinirea persoanelor cu TSA, iar in fiecare an, pe 2 aprilie organizeaza diverse evenimente in acest sens, la nivel national.

FEDRA a fost invitata de Secretariatul General al Guvernului si participa la intalnirile de lucru ale Comitetului pentru realizarea primului Plan Strategic pentru Autism 2020-2022.

Organizatiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Arges, ANCAAR Craiova, ANCAAR Iasi, Asociatia Autism Baia Mare, Asociatia Autism Transilvania Cluj, Asociatia Copiii de Cristal Brasov, Asociatia Dincolo de Tacere Galati, Autism Europa Bistrita – Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print, Asociatia Invingem Autismul Bucuresti, Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism din Judetul Botosani, Asociatia PUZZLE Romania, Asociatia “Raza de Speranta in Interventia si Terapia TSA” Brasov, Asociatia SOS Autism Bihor, Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copii cu Autism Galati, Fundatia Romanian Angel Appeal Bucuresti, Fundatia Univers Plus Piatra Neamt, Asociatia Invatam prin Pictograme Timisoara, Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual, Asociatia pentru Recuperarea si Integrarea Copiilor cu Autism.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.