Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

189 de destinații speciale de vacanță prin ochii unui român

0

Fasten your seat belt pentru 189 de destinații speciale de vacanță!

Sunteți în căutarea unor noi destinații de vacanță sau vreți să călătoriți doar cu mintea? Dacă da, atunci albumul și jurnalul de călătorie Fasten your seat belt! 189 places of my traveling soul vă poate ajuta. Dragoș Șerban, autorul albumului și un pasionat călător cu multă experiență, oferă un mix de informații interesante și amintiri personale din 189 de destinații de vacanță din toată lumea – unele mai cunoscute, iar altele mai puțin mediatizate, dar care merită vizitate cel puțin o dată în viață.

Ideea cărții mi-a venit cu câțiva ani în urmă, când am realizat că multe din locurile ce merită cu adevărat văzute și cunoscute sunt mult prea puțin mediatizate. Acesta este motivul pentru care am considerat că nu este cazul să prezint metropole ca Paris, Londra, Roma sau New York, care sunt deja primele opțiuni de curiozitate pentru călători. Cred că, de multe ori, cei care iubesc călătoriile și descoperirile ce le includ trec cu prea mare ușurință pe lângă destinații minunate, dar despre care, din păcate, nu știu sau nu sunt convinși că ar merita atenția lor. Am încercat ca locațiile selectate să fie cele care au reușit să mă însoțească pe tot parcursul vieții, despre care am crezut cu adevărat că merită să le prezint, pentru că viața se compune “din zilele pe care le ții minte, nu din zilele care au trecut”, spune autorul. 

Detaliile legate de trecutul și prezentul, arhitectura, peisajele, cultura, gastronomia și atmosfera fiecărei destinații trezesc în fiecare cititor setea de aventură și dorința de a călători.

Un album absolut fantastic! M-a bucurat mult lectura lui. Inspiră și mi-a oferit multe idei noi pentru călătoriile mele”, spune Tore Berg (Norvegia).

Albumul poate fi folosit atât ca o sursă de inspirație pentru cei care își doresc o nouă destinație de vacanță sau sunt avizați în ale călătoritului, cât și ca un pretext pentru a ne aminti de locurile care ne-au impresionat în drumurile noastre. Cum spunea un cititor, Dragoș a scris fiecare prezentare cu aceeași pasiune cu care călătorește, astfel încât albumul în întregime te îndeamnă realmente să te ridici și să pleci.

Această carte este remarcabilă. Cred că va fi o resursă pentru mine, dar și o bucurie privind și citind despre atât de multe locuri pe care le-am vizitat deja și altele pe care nu le-am văzut încă.  De exemplu, vom vizita Spania și Portugalia în primăvară și nu știu foarte multe despre orașele din Portugalia. Răsfoind repede albumul, am văzut mai multe orașe care merită vizitate. Acum ne putem face un plan!”, spune Marion Montgomery (SUA).

 

Interesant este că cele peste 1350 de fotografii care ilustrează cele 189 de destinații aparțin fie autorului, fie provin de la câteva sute de persoane și oficii de turism din toate colțurile lumii care le-au pus la dispoziție în mod gratuit. Albumul se adresează atât publicul român, cât și celui internațional, fiind scris bilingv, în română și engleză. Poate fi găsit la Librăriaengleză Anthony Frost, în Librăriile Cărturești și Librarium (Bastilia în București) și online pe www.emag.ro și www.elefant.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.