1,5% crestere economica in 2011 si 4,4% in 2012

0

FMI are prognoza mai putin spectaculoasa pentru economia regionala, inclusiv cea romaneasca. Totusi, cifrele sunt pozitive. FMI: Economia Romaniei va creste cu 1,5% in acest an si cu 4,4% in 2012

Revenirea economica va fi mai lenta in unele state din Europa emergenta care au inregistrat boom-uri interne nesustenabile, precum Romania, potrivit raportului World Economic Outlook, publicat de Fondul Monetar International (FMI) si citat de hotnews.ro. Expertii institutiei estimeaza ca economia Romaniei va creste cu 1,5% in acest an si cu 4,4% in 2012.

In ceea ce priveste somajul, FMI estimeaza pentru Romania un nivel de 6,6% pentru acest an si 5,8% pentru 2012, acestea fiind cele mai reduse rate ale somajului din regiune. Valori sub 10% se vor inregistra in Bulgaria (6,6% in 2011 si 5,8% in 2012) si Polonia (9,0% in 2011 si 8,7% in 2012), in vreme ce in restul tarilor din regiune vor avea in urmatorii doi ani o rata a somajului peste aceasta valoare.

Suirsa: hotnews.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează