139 de tineri sunt sprijiniti prin programul „MOL- Pot ajuta?”

0

 MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au finalizat evaluarea candidaturilor depuse in cadrul editiei din acest an a programului „MOL- Pot ajuta?”. 139 de tineri talentati in domeniul artistic si in cel sportiv vor primi sponsorizari in valoare totala de 290.000 de lei pentru dezvoltarea si continuarea carierei.

Au fost primite 419 candidaturi pentru programul „MOL- Pot ajuta?”, cu aproape 100 mai mult decat la editia 2011. Evaluarea candidaturilor a fost facuta de catre juriile de arte si sport si de catre Consiliul Director al Fundatiei Pentru Comunitate, iar lista celor care vor primi sponsorizari poate fi consultata pe site-ul fundatiei, www.pentrucomunitate.ro, respectiv pe site-ul www.molromania.ro .

„Pe parcursul anilor a crescut numarul candidaturilor pentru acest program, ceea ce ne confirma faptul ca exista o nevoie reala la nivelul comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. Sprijinul financiar acordat tinerilor sportivi si artistilor talentati face parte dintre preocuparile MOL Romania, care isi propune sa continue initiativele de promovare a valorilor existente in societate. Exemplul si performanta acestor tineri contribuie esential la formarea unei gandiri si vieti sanatoase”, a declarat Kinga Daradics, CEO MOL Romania.

Pentru editia din acest an a programului s-au inscris 419 de candidati din 36 de judete si din municipiul Bucuresti. Cele mai multe candidaturi au fost primite din judetul Hunedoara, Bucuresti, judetele Mures, Cluj, Bacau, Harghita si Arges (Bucuresti 36, Cluj 27, Targu Mures 27, Petrosani 24, Bacau 21, Pitesti 21, Oradea 13, Sfantu Gheorghe 11, Miercurea Ciuc 11).

Fondul total de sponsorizare de 290.000 lei a fost alocat pentru cei 139 de candidati declarati castigatori la diferite categorii din domeniul sportului si din cel artistic. Castigatorii vor fi contactati de catre Fundatie pana la 15 august 2012 pentru a incheia contractele de sponsorizare.

„Felicitari castigatorilor si tuturor participantilor! Este important ca rezultatele obtinute in decursul acestui an contribuie esential la evaluarea unei candidaturi pregatite si intocmite mai atent, mai din timp si mai cu grija la editia urmatoare a programului, pe care speram ca o vom putea lansa in mai 2013” , a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Printre castigatorii editiei 2012 se numara:

-Amalia Tataran, scrima spada, Satu Mare, multipla campioana nationala, medaliata cu bronz la campionatele mondiale si campionatele Europene.

-Bálint Bernadett, tenis de masa, Sfantu Gheorghe / Arad, tripla campioana Europeana, multipla campioana balcanica si multipla campioana nationala.

-Crina Coco Popescu, alpinism, Rasnov, cea mai tanara alpinista ajunsa la mai multe varfuri din lume: Mount Vinson, Carstensz Pyramid, Giluwe, Aconcagua, Ojos del Salado.

-Bandi András, arta fotografica, Targu Mures, participant la mai multe expozitii nationale si internationale.

-Botac Alexandru Cadmiel, pian, Sighetu Marmatiei, castigator si premiant la mai multe concursuri de interpretare instrumentala din tara si din strainatate.

Despre MOL

Grupul MOL este una dintre companiile de top din Europa Centrala, cu operatiuni in 40 de tari si 32.000 de angajati in intreaga lume. Grupul controleaza, de asemenea, cinci rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia, Croatia si Italia. Compania detine, de asemenea, o retea de peste 1.600 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est.

Despre Fundatia pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit inființata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare,  astfel  incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijina activitați in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijina de asemenea copii și tineri in suferința,  precum și acele organizații care se ocupa de insanatoșirea, de reabilitarea lor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.