110 schiori si snowboarderi au cucerit muntele

0

110 schiori si snowboarderi au cucerit muntele la Red Bull Oslea Hiride!

Chiar daca sezonul rece nu ne-a adus cantitatea de zapada care sa-i bucure pe iubitorii sporturilor de iarna, la inceputul primaverii, 110 schiori si snowboarderi au luat startul intr-o noua aventura la Red Bull Oslea Hiride, singura competitie de hike & ride din tara noastra.

Bogdan_Buda_Red_Bull_Oslea_Hiride_-9

Pe langa competitia clasica de freeride, concurentii au fost nevoiti sa faca fata unei provocari – sa urce pe jos versantul pe o distanta de aproximativ 3,5 km cu plecare de la cota 1300 m, pana la nivelul crestei la 1940 m. O misiune grea, mai ales in conditii de zapada, frig, portiuni cu ninsoare si greutatea echipamentului pe care trebuie sa-l care in spate… Pentru unii nu a parut atat de dificil, cel mai bun timp de urcare fiind de 52 de minute, realizat de participantul la Clasa Pro, sectiunea schi – Paul Aufmesser, insa multi dintre concurenti au petrecut mai bine de doua ore pana au reusit sa ajunga pe varful Oslea.

Odata ajunsi in varful crestei, fiecare participant isi alege linia pe care doreste sa o urmeze pe “terenul virgin”, cu o coborare de aproximativ 1,4 km si o inclinatie de aproximativ 45˚. Traseul are portiuni de stanca, ideala pentru realizarea unor trick-uri spectaculoare, numai bune de punctate de catre membrii juriuliu, format din Radu Lungu (arbitru acreditat World Freeride Qualifier si TTR), Alin Gavozdea, Bodea Constantin si Bogdan Stanila, personaje cheie in zona locala de freeride.

“Ma bucur ca am vazut astazi mult curaj in randul concurentilor si abordarea intr-un mod creativ a traseului, mai ales la categoria Open. Scena de snowboard, cu precadere la fete, a inceput sa creasca si asta se vede la nivel competitional”, a spus Radu Lungu.

Anul acesta, fiecare dintre cele doua sectiuni Snowboard si Schi au inclus patru categorii – Feminin Open, Masculin Open, Feminin Pro si Masculin Pro. Competitia de anul acesta s-a bucurat si de participare internationala, la start fiind prezenti si sportivi din Franta, Germania sau Austria.

Clasament Red Bull Oslea Hiride:

Schi fete Pro

1.       Sonja Dragan

2.       Emese Biro

3.       Catherine Blanck

 

Schi baieti Pro

1.       Calin Petrus

2.       Bando Virginas

3.       Sorin Parau

Snowboard fete Pro

1.       Florina Cont

2.       Mihaela Zegrean

3.       Ileana Botez

Sbowboard baieti Pro

1.       Kinda Geza

2.       Alexandru Parvan

3.       Ionut Pintican

Schi Open

1.       Marius Bocan

2.       Alexie Campan

3.       Pierre Gilch

Snowboard Open

1.       Adrien Robbiani

2.       Andrei Toader

3.       Kaspar Kleiner

Mihai Stetcu__Red Bull Oslea Hiride_270215_1128

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează