Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

11 startup-uri selectate de Techcelerator pentru un program de accelerare dedicat industriei FinTech

0

Techcelerator a selectat 11 startup-uri pentru programul de accelerare NEXT FinTech, derulat cu sprijnul Fondului European pentru Europa de Sud-Est din Luxemburg și a partenerilor GapMinder VC, Google pentru Startups, Seedblink, TechAngels, Asociația RoFintech și Stripe.

În faza de preselecție au aplicat 33 de startup-uri cu proiecte care vizează acest segment de piață. Companiile din program care vor beneficia de mentorat intensiv și potențiale finanțări sunt:

 • 22Trust Venture – produs B2B dedicat băncilor de retail care le permite să propună prețuri dinamice, utilizând tehnologia AI în activitățile lor de creditare;

 • AlphaBlock Technologies propune produsul Alphabot, aplicație tip chatbot inteligent care ajută investitorii din piața de capital să implementeze strategii de investiții cu un nivel pasiv de risc, dar cu niveluri active de performanță;

 • ENSO businessplatformă web care redefinește modul în care companiile se conectează și interacționează cu furnizorii săi;

 • Finpathic – consilier financiar digital care analizează datele financiare ale utilizatorului, folosind o bază de date financiare extinsă și propune portofoliul optim de investiții;

 • Investory Toy Factory folosește învățarea bazată pe jocuri pentru a ajuta copiii să înțeleagă finanțele;

 • KidsFinance este un produs pentru părinți și copii care promovează educația financiară și are asociat un card preplătit pentru cei mici;

 • Leasemanplatforma pentru închirierea și managementul spațiilor comerciale disponibile;

 • OptimRentprima platformă adresată proprietarilor de bunuri imobiliare și chiriașilor care își propune să automatizeze procesele implicate în administrarea proprietății; 

 • SSIF GOLDRING – soluție pentru controlul financiar facil al investițiilor în fonduri de pensii;

 • TimedFxplatformă care oferă cele mai bune rate de schimb pentru companiile cu afaceri în mai multe monede, ajutându-le astfel să reducă la maximum pierderile din schimburile valutare;

 • ZoomReportplatformă care oferă utilizatorilor date publice integrate, localizate geografic, și îi ajută să analizeze medii locale socio-demografice și economice pentru decizii de afaceri.

De-a lungul celor patru runde anterioare de accelerare, Techcelerator a oferit suport altor nouă startup-uri FinTech care, în prezent, se bucură de succes pe piața locală și regională: #1 – ialoc, Uhura solutions; #2 – Beez, BAAM, Stockberry; #3 – Confidas, Prokuria; #4 – Credia, Data Against Data.

Am selectat 11 echipe care dezvoltă produse pentru care vedem un potențial semnificativ pentru zona core FinTech, dar și domenii adiacente ale acesteia, cum este piața PropTech sau cea de educație financiară. Vom lucra împreună cu cei mai buni mentori pentru îmbunătățirea strategiilor de produs și piață ale acestor startup-uri. Scopul nostru este să atragem cât mai mulți parteneri relevanți pentru a facilita demararea de proiecte pilot și ridicarea de runde de investiții“, a declarat Cristina Țoncu, director al programului Techcelerator.

Programul de accelerare, desfășurat online până la finalul lunii ianuarie 2021, va include patru module de mentorat intensiv: vânzări & matchmaking cu instituții financiare din regiune, marketing de produs, strategii de tranziție către piața internațională și pregătirea pentru atragerea de investiții. Acestea vor fi susținute de experți și investitori din zona FinTech și business development. Programul se va încheia cu un eveniment de tip Demo Day, în cadrul căruia startup-urile își pot evidenția progresele și pot atrage fonduri din partea investitorilor.

Cele 11 startup-uri vor putea accesa și credite Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse Freshworks etc., cu o valoare totală a pachetului de peste 150.000 de euro.

Startup-urile din programul NEXT FINTECH vor fi prezentate partenerilor investitori GapMinder VC, TechAngels, SeedBlink și au șansa să acceseze câte o rundă de finanțare de până la 200.000 de euro.

***

Despre Techcelerator

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor hightech aflate în faza de (pre)accelerare. Sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate și altele. Techcelerator beneficiază de suportul strategic oferit de GapMinder Venture Partners și colaborează și cu alți investitori locali și europeni pentru a susține ecosistemul tech local. Techcelerator a susținut cu succes peste 40 de startup-uri de-a lungul rundelor de accelerare anterioare, dar și prin diferite programe de suport, organizate de acesta sau în parteneriat cu alte entități din ecosistem. În cei 2 ani și jumătate de când se află pe piață, companiile din portofoliul acceleratorului au beneficiat de o investiție totală de peste 5 milioane de euro din rundele de investiții atrase până acum.

Despre GapMinder Venture Partners BV

GapMinder este un fond de capital de risc de 45 de milioane de dolari, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo sau Planable.

GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020. 

Despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est

Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE DF) a fost creată în 2006 pentru a sprijini mandatul fondului de finanțare a dezvoltării. Implementează asistență tehnică eficientă, direcționată și inovatoare pentru a maximiza impactul și amploarea mandatului fondului pentru finanțarea dezvoltării în țările vizate. Academia de antreprenoriat EFSE este un braț al EFSE DF, care se concentrează în mod specific asupra oferirii de resurse, formare, oportunități pentru sprijin financiar și alte mijloace necesare pentru a transforma ideile antreprenorilor în companii de succes.

Gestionată de Finance in Motion, EFSE DF funcționează independent de fond printr-un acord fiduciar conform legislației luxemburgheze. Comitetul Facilității de Dezvoltare, alcătuit din membri numiți de Banca de Dezvoltare KfW, banca de dezvoltare austriacă OeEB și banca olandeză de dezvoltare FMO, este responsabil de evaluarea și aprobarea tuturor propunerilor de proiecte și de furnizarea de îndrumări strategice facilității.

Pentru mai multe informații despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est, vă rugăm să vizitați: www.efse.lu

Pentru mai multe informații despre Finance in Motion, vă rugăm să vizitați: www.finance-in-motion.com

Despre Google for Startups

Google for Startups este o inițiativă ce oferă start-upurilor cele mai bune produse, conexiuni și know-how de la Google printr-o rețea globală de parteneri și resurse online. Misiunea noastră este de a ajuta start-upuri din toată lumea să crească și să aibă succes.

 

Despre SeedBlink

SeedBlink este cea mai mare platformă regională de equity crowdfunding, care susține investitorii și democratizează investițiile prin “matching-ul” acestora cu startup-uri inovative. Angajamentul și misiunea SeedBlink sunt de a pune umărul la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial, permițând startup-urilor în căutare de finanțare accesul pe platformă și în primul rând facilitând alegerea de către investitori a startup-urilor preferate.

Despre TechAngels

TechAngels a fost creat în 2013 cu scopul de a fi un „loc de întâlnire” între startup-urile tehnologice și investitoriîn căutare de oportunități de investiții. Grupul are două direcții principale: susținerea tinerilor antreprenori prin investiții, acces la programe de accelerare și la alte resurse necesare pentru a-și dezvolta afacerea, respectiv încurajarea potențialilor angel investors de a face primii pași în această zonă.

În calitate de membri TechAngels, persoanele care iau în considerare să devină business angels în zona tech au acces la un număr considerabil de startup-uri care caută finanțare, pot beneficia de workshopuri bazate pe tema investițiilor, experiențe împărtășite de ceilalți membri și pot face primele investiții – fie ca investitori privați, fie ca parteneri – cu îndrumări de la cei mai experimentați business angels din domeniul tehnologiei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.