Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1000 km de la București la Sofia

1
HOSPICE Casa Speranţei şi UniCredit Ţiriac Bank anunță a doua ediție
“1000Balkan Charity Challenge”
După succesul primei ediții a evenimentului ‘1000 Balkan Charity Challenge’, a doua ediție va avea loc în acest an în perioada 1- 11 noiembrie 2013. Este un eveniment ce implică două țări și este organizat cu susținerea fundației HOSPICE Casa Speranței și UniCredit Țiriac Bank din România și fundația Bulgarian Charities Aid și Unicredit Bulbank din Bulgaria. Scopul acestui amplu eveniment este de a:

  1. Promova sportul, în mod special sportul de masă în natură, ca un mod de viață alternativ, sănătos și accesibil.
  2. Dezvolta prin sport cultura implicării sociale și susținerea fundațiilor non-profit prin strângerea de fonduri pentru 12 cauze caritabile din România și 6 cauze din Bulgaria.
  3. Conecta oamenii din țările vecine.
  4. Motiva plantarea de specii de copaci ce sunt pe cale de dispariție (Ginkgo Biloba si Meta Sequoya) la finalul fiecărei zile din proiect.
  5. Iniția o tradiție pentru acest spațiu geograpfic de a testa limitelor corpului uman, al minții și al spiritului prin evenimente de anduranță.

‘’1000 Balkan Charity Challenge este o metaforă și un exemplu real de viață, al unui colectiv și a unui serviciu activ al comunității care este în simbioză cu dorința eternă a omului de a-și depăși propria condiție și dorința de a trăi viața într-un mod corect și plenar.. holistic’’  declară Stanislav Georgiev, fost CFO al UniCredit Tiriac Bank și UniCredit Bulbank și inițiatorul proiectului. ‘’Experiența de anul trecut ne-a demonstrat că putem să schimbăm, influențăm, inspirăm și motivăm mulți oameni să facă pasul următor pentru a trăi o viață împlinită.’’

Duatlonul este deopotrivă un efort mental și fizic extrem dar și o aventură memorabilă. Traseul de 1050 km presupune traversarea de două ori a Dunării şi a munţilor Balcani prin două poduri ce leagă România și Bulgaria (Giurgiu-Ruse and Calafat-Vidin), trecând prin locuri cu peisaje spectaculoase și cu diferențe de altitudine de 3500 de metri. Astfel, prima parte a maratonului, de la Bucureşti la Sofia, va fi parcursă pe bicicletă, în patru zile, câte 160 de km în fiecare zi. La întoarcere, participanţii vor parcurge traseul în alergare, timp de 7 zile, respectiv câte 60 de km pe zi.

STARTUL va avea loc în data de 1 noiembrie  de la ora 7 dimineața din București Bd. Expoziției și va găzdui și Finish-ul din data de 11 noiembrie, ora 17.00. Grupul va ajunge în Bulgaria, Sofia (Piața Sveta Nedelya vis a vis de biserica Sf. Nedelya) în data de 4 noiembrie și va porni înapoi spre București pe 5 noiembrie la ora 7.30.

Companiile sunt invitate să susţină maratonul şi să contribuie la finanţarea celor 18 proiecte umanitare. De asemenea, pasionaţii de sport care vor să participe în această aventură sunt invitaţi să se înscrie până pe 28 octombrie, în limita locurilor disponibile.

Participanții pot opta fie pentru a parcurge întregul traseu, fie doar o porţiune a acestuia. Odată intraţi în cursă, participanţii îşi vor alege o cauză umanitară pe care să o susţină strângând de la cunoscuți și prieteni sume pentru susținerea cauzei, pe parcursul celor 11 zile cât va dura maratonul la adresa web  http://www.1000balkan.com  Participanţii vor beneficia de cele mai bune condiţii pe parcursul traseului şi vor fi insoţiţi de o echipă de suport formată dintr-un doctor şi doi voluntari care vor asigura serviciile medicale, alimentaţia şi hidratarea. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina web.

blk(1)

Evenimentul este organizat cu sprijinul logistic a două cluburi de specialitate, unul din România şi celălalt din Bulgaria, respectiv Ro Club Maraton şi Begach Running Club. De asemenea este susținut de companii și instituții precum: Digi 24, Toyota, 3M, CityGrill, Diplomat Plaza, Aventuria, Superfit, American International School of Bucharest, Kyani, Djili Soy Romania, Brevis, Chipita, La Fantana și Izvorul Minunilor. Alte companii sunt invitate să se implice.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.