Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

100 de tineri din 10 țări selectați în FUTURE YOUTH SUMMIT

0

2020 este un an ca niciun altul. Noile realități au nevoie de soluții și viziuni diferite pentru provocările sanitare și economice Covid-19 și nu numai – de la educație, sănătate, până la noi tehnologii, schimbări climatice sau fake news.

Prima ediție a Future Youth Summit, organizată de Social Innovation Solutions aduce împreună 100 de tineri lideri din Europa Centrală și de Est într-un program educațional și de suport de 6 luni. Fellowship-ul începe în 31 octombrie cu un un Summit al tinerilor, urmat de 12 workshop-uri și webinarii până în aprilie 2021 alături de experți internaționali, precum și suport financiar de 5000 de euro pentru implementarea unor noi soluții sau dezvoltarea celor existente.

Cei 100 de Future Youth Fellows au vârste cuprinse între 18 și 30 de ani și vin din România, Ucraina, Turcia, Republica Moldova, Georgia, Serbia, Grecia, Bulgaria, Ungaria sau Belarus, dar și din Nigeria, India și Bangladesh. Soluțiile deja în implementare sau noi cuprind domenii cu privire la educație (47%), accesul la servicii (14%), viitorul muncii (12%), sănătate (5%), mediu (9%), fake news și dezinformare (3%), mobilitate (2%), tehnologie (6%) și agricultură (1%).

Printre participanți se numără tineri ca Vanessa Davaroukas, care conduce un proiect ce se adresează violenței domestice din Grecia, Vlad Măcelaru, un antreprenor în tehnologie și fost delegat de tineret UN, Beyza Topcu din Turcia, fondatoarea asociației Improve Youth Society sau Luiza Apostu, fondatoarea Rubik School, o comunitate bazată pe învățare auto-direcționată pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani.

Iar ei sunt doar câteva exemple de tineri care aduc o schimbare în lume.

În cele 6 luni de Fellowship, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu experți internaționali și antreprenori sociali globali în conversații și ateliere despre: viitorul muncii, fundraising în timp de criză, business continuity și inovație, economie digitală, concluziile întâlnirii de la Davos, dezvoltare comunitară, tehnologii pentru startups sau wellbeing. FYS este, de asemenea, un incubator pentru soluții în creștere, adaptare și scalare prin care susține soluții noi sau deja în implementare prin mentorat și suport financiar de 5000 de euro.

3 FYS Fellows vor fi invitați în 16 noiembrie să prezinte concluziile primei întâlniri a programului în deschiderea Future Summit 2020, cel mai mare eveniment dedicat trendurilor de viitor.

Mai multe informații pot fi găsite aici: https://future-summit.org/youth

Future Youth Summit este organizat de Social Innovation Solutions cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation al GMF, Kaufland România și BCR, cu suportul Global Shapers Bucharest Hub, Social Impact Award International, SuperTeach, Vreau să fiu Antreprenor, Merito, Insights, American Councils, Educativa, Aspire Academy, Edison, Ashoka, National Youth Council of Moldova

ANOSR, Empower Her, Ardor, Scoala de Valori, Fundația Comunitară Oradea sau Enformation.

Despre organizator

Social Innovation Solutions este o organizație ce oferă consultanță și facilitarea conversațiilor strategice pentru ONG-uri și corporații în impact social și inovație și dezvoltă programe educaționale și competiții de business pentru tineri: Social Impact Award, Future Makers și Future Youth Summit, precum și platformele de conversații despre viitor: Future Summit sau Future Talks. Mai multe detalii pe www.socialinnovationsolutions.org.

Despre autor

avatar

Ciprian Stanescu is Managing Partner of Social Innovation Solutions - an organization offering support & consultancy for NGOs and corporations on social impact, future trends and innovation. SIS also manages a variety of educational programs and business competitions for youth like Social Impact Award and Future Makers, working with over 2800 youth and incubating 70 start-ups each year. Ciprian worked 2 years for Ashoka Romania, part of the largest global organisation supporting social innovation and 10 years he worked for the Aspen Institute Romania. He is a Global Shaper Alumni of the World Economic Forum and co-founder of Global Shapers Bucharest Hub. In 2017 he started teaching a class in Futurism at The Entrepreneurship Academy as well as developing a series of conferences on the future - Innovations for Tomorrow/ Future Summit. Ciprian is currently doing his PhD in International Economics in Bucharest and holds an MA in Political Science from the Central European University.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.