10 finaliști au fost selectați în competiția European Social Innovation – ”Equality Rebooted”

0

Comisia Europeană oferă 3 premii de 50.000 EUR în cadrul competiției dedicate inovatorilor din domeniul social, din întreaga Europă.

European Social Innovation Competition, lansată în memoria lui Diogo Vasconcelos, este o competiție organizată de Comisia Europeană și susținută de Nesta, Kennisland, Shipyard, Impact Hub și Matter&Co., pe întreg continentul. A ajuns anul acesta la a cincea ediție, iar tema din 2017 este legată de egalitate și caută inovația în instrumente, servicii și modele care să permită oricui să profite de oportunitățile aduse de schimbările tehnologice.

La competiție s-au înscris aproximativ 800 de aplicanți din peste 40 de țări, dintre care 30 au ajuns în semifinală. Dintre aceștia, în cadrul European Social Innovation Competition 2017, au fost aleși 10 finaliști.

Ediția de anul acesta a competiției urmărește să readucă în prim-plan egalitatea în contextul creat de digitalizarea pieții de muncă și să asigure acces la beneficiile create de schimbările tehnologice tuturor persoanelor din Europa.

Cei 10 finaliști sunt:

Numele proiectului Țara Domeniu/Idee
Basic income currency Bulgaria Collaborative Solutions

 

Buildx

 

UK Collaborative Solutions
CollAction

 

Netherlands Collaborative Solutions
Feelif

 

Slovenia

 

Digital Employment/Entrepreneurship for Disadvantaged Groups

 

Mirrorable

 

Italia

 

Skills Development

 

Mouse4all

 

Spania

 

Digital Empowerment of persons with Disabilities

 

Power of Language

 

Germania

 

Digital Employment/Entrepreneurship for Disadvantaged Groups

 

SEED- The Peer-to-Peer Learning Platform

 

Netherlands Collaborative Solutions

 

Signly

 

UK

 

Digital Employment/Entrepreneurship for Disadvantaged Groups

 

Worker-owned apps for cleaners

 

UK

 

Solutions for low-wage/low-skilled workers

Lista completă a celor 30 de semifinaliști, precum și mai multe detalii despre competiție sunt disponibile aici: bit.ly/2017diogochallenge

Anna Sienicka, Vice Președinte Europe Techsoup și membru al juriului, a declarat: ”Juriul a fost încântat de diversitatea proiectelor de anul acesta. Ne dovedesc că inovația socială va contribui la a echilibra lumea în care trăim și la a o pregăti pentru viitor. Toți cei 10 finaliști reprezintă exemple fantastice de modele de instrumente, servicii și metode care pot ajuta oamenii, indiferent de context sau de mediul din care provin, să profite de oportunitățile aduse de revoluția tehnologică. Sper că aceste proiecte îi vor inspira și pe alții să își pună ideile în practică și să atragă atenția guvernelor și a comunităților din Europa asupra inegalității”.

Cei 30 de semifinaliști au participat la o academie de mentoring in Madrid în iulie, unde au lucrat cu experți în inovație socială pentru a-și rafina ideea înainte de a o prezenta în fața unui juriu format din specialiști cu experiență în inovație socială și dezvoltare de aptitudini. Pe parcursul verii, au lucrat cu câte un mentor individual pentru a-și dezvolta planul de afaceri. Juriul a evaluat apoi fiecare plan și a ales cele mai bune 10 aplicații.

Proiectele selectate se axează pe digital employment/antreprenoriat și dezvoltare de aptitudini pentru grupuri dezavantajate.

Din cei 10 finaliști, vor fi aleși 3 câștigători care vor primi, fiecare, 50.000 de euro în cadrul Ceremoniei de Premiere de pe 26 octombrie de la Bruxelles.

Mai multe detalii sunt disponibile aici: http://ec.europa.eu/growth/social-innovation-competition

Twitter: @EUSocialInnov #diogochallenge

 Semifinaliștii ediției din 2017, la Madrid

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.