Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1 octombrie 2020, Ziua Internațională a persoanelor Vârstnice: Senior Discount. Pentru o viață mai bună la vârsta de argint

0

Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), organizație neguvernamentală dedicată inițiativelor de coeziune și solidaritate între generații, lansează proiectul „Senior Discount”, finanțat prin programul Start ONG.

Scopul proiectului este de a crește calitatea vieții pensionarilor din România prin dezvoltarea unui program social de facilități și reduceri la diverse produse și servicii oferite de firme și companii persoanelor în vârstă. Proiectul vine în contextul insecurității financiare extreme a pensionarilor din România: 40% dintre cei 5,1 mil. de pensionari au pensii de până în 1.000 de lei, potrivit datelor Casei Naționale de Pensii Publice, iar pensia medie lunară este de aprox. 1.400 de lei, potrivit INS.

Pe parcursul celor 4 luni de proiect, 25 de entități for-profit din București și din țară vor adera la acest program de protecție socială. Ofertele firmelor vor fi centralizate și listate pe site-ul nou creat în proiect, seniordiscount.ro, și vor fi promovate în rândul a 20.000 de pensionari cu sprijinul Asociației CARP Omenia București și prin intermediul grupurilor de Facebook dedicate seniorilor.

„Senior Discount” întărește programul Seniorul.ro, de proiecte și servicii integrate pentru o îmbătrânire pozitivă și o viață mai bună la vârsta de argint.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.