1.500 euro / proiect: Finanțări pentru identificare potențialilor parteneri pentru un viitor proiect

0

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator de Program, anunță lansarea celei de-a doua cereri de propuneri de finanțare din Fondul pentru relații bilaterale.

Obiective

Fondul pentru relații bilaterale este parte integrantă a Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural European.

Principalul obiectiv al Fondului este de a spori cooperarea între organizațiile și instituțiile din România și cele din statele donatoare, de a îmbunătăți cunoașterea și înțelegerea reciprocă și de a împărtăși experiența rezultată din implementarea activităților sau proiectelor.

Domenii finanțate

Prezenta cerere de propuneri urmărește susținerea activităților de identificare a potențialilor parteneri din statele donatoare anterior/ în timpul pregătirii proiectului, respectiv dezvoltarea de parteneriate în vederea depunerii, spre finanțare, a proiectelor culturale.

Aceste activități se încadrează în Măsura A Inițiere / Dezvoltare de parteneriate a Fondului pentru relații bilaterale.

Activități eligibile

Întâlniri de identificare potențiali parteneri pentru un viitor proiect între entitatea din România şi partenerul/ potenţialul partener din statele donatoare;

Participarea la diferite conferinţe, călătorii de studii, vizite, evenimente, întâlniri organizate cu potenţialii parteneri din statele donatoare, în vederea identificării partenerilor şi a modalităţilor de dezvoltare a proiectelor în parteneriat.

Solicitanţii eligibili

Solicitanţii eligibili din România sunt:

Entităţi publice:

autorități locale şi nationale;

instituții culturale;

instituții de învățământ superior și institute de cercetare.

Organizații neguvernamentale

Persoane fizice: creatori, artişti, experți din domeniul cultural, studenți.

Organizațiile/entitățile din statele donatoare pot solicita în mod direct finanțare în cadrul acestei cereri de propuneri.

Solicitanţii eligibili / parteneri din statele donatoare sunt:

  • organisme publice care activează în domeniul culturii, legal înfiintate și cu sediul în statele donatoare, organizate și administrate în conformitate cu legislația aplicabilă;
  • organizații neguvernamentale și nonprofit, legal înfiinţate și cu sediul în statele donatoare, organizate și administrate în conformitate cu legislația aplicabilă;
  • persoane fizice: creatori, artiști și experți din domeniul culturii, studenți.

Parametri financiari

Alocarea totală aferentă prezentei cereri de propuneri este de 40.000 euro.

Valoarea maximă a unei finanțări este de 1.500 euro per entitate/organizatie.

Termene limită

Data de deschidere – 15 ianuarie 2014

Data de închidere – 14 februarie 2014

Depunerea cererilor de finanțare

Informații privind depunerea cererilor de finanțare și documentație aferentă sunt disponibile pe site-ul Programului: www.fonduri-diversitate.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează