Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1.500 euro / proiect: Finanțări pentru identificare potențialilor parteneri pentru un viitor proiect

0

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator de Program, anunță lansarea celei de-a doua cereri de propuneri de finanțare din Fondul pentru relații bilaterale.

Obiective

Fondul pentru relații bilaterale este parte integrantă a Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural European.

Principalul obiectiv al Fondului este de a spori cooperarea între organizațiile și instituțiile din România și cele din statele donatoare, de a îmbunătăți cunoașterea și înțelegerea reciprocă și de a împărtăși experiența rezultată din implementarea activităților sau proiectelor.

Domenii finanțate

Prezenta cerere de propuneri urmărește susținerea activităților de identificare a potențialilor parteneri din statele donatoare anterior/ în timpul pregătirii proiectului, respectiv dezvoltarea de parteneriate în vederea depunerii, spre finanțare, a proiectelor culturale.

Aceste activități se încadrează în Măsura A Inițiere / Dezvoltare de parteneriate a Fondului pentru relații bilaterale.

Activități eligibile

Întâlniri de identificare potențiali parteneri pentru un viitor proiect între entitatea din România şi partenerul/ potenţialul partener din statele donatoare;

Participarea la diferite conferinţe, călătorii de studii, vizite, evenimente, întâlniri organizate cu potenţialii parteneri din statele donatoare, în vederea identificării partenerilor şi a modalităţilor de dezvoltare a proiectelor în parteneriat.

Solicitanţii eligibili

Solicitanţii eligibili din România sunt:

Entităţi publice:

autorități locale şi nationale;

instituții culturale;

instituții de învățământ superior și institute de cercetare.

Organizații neguvernamentale

Persoane fizice: creatori, artişti, experți din domeniul cultural, studenți.

Organizațiile/entitățile din statele donatoare pot solicita în mod direct finanțare în cadrul acestei cereri de propuneri.

Solicitanţii eligibili / parteneri din statele donatoare sunt:

  • organisme publice care activează în domeniul culturii, legal înfiintate și cu sediul în statele donatoare, organizate și administrate în conformitate cu legislația aplicabilă;
  • organizații neguvernamentale și nonprofit, legal înfiinţate și cu sediul în statele donatoare, organizate și administrate în conformitate cu legislația aplicabilă;
  • persoane fizice: creatori, artiști și experți din domeniul culturii, studenți.

Parametri financiari

Alocarea totală aferentă prezentei cereri de propuneri este de 40.000 euro.

Valoarea maximă a unei finanțări este de 1.500 euro per entitate/organizatie.

Termene limită

Data de deschidere – 15 ianuarie 2014

Data de închidere – 14 februarie 2014

Depunerea cererilor de finanțare

Informații privind depunerea cererilor de finanțare și documentație aferentă sunt disponibile pe site-ul Programului: www.fonduri-diversitate.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.