Anticoronavirus - exemple de implicare social─â ╚Öi solu╚Ťii pentru gestionarea pandemiei

­čôú stirioficiale.ro ╚Öi extensia pentru browser sunt live!

0

stirioficiale.ro, primul site din ecosistemul de 6 solu╚Ťii digitale de lupt─â contra efectelor COVID-19, a fost lansat de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei ╚Öi Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â.

Tr─âim ├«ntr-o realitate f─âr─â precedent la nivel global a╚Öa c─â o informare corect─â este esen╚Ťial─â pentru a ajunge la un nivel de stabilizare. O surs─â de informare corect─â, nealimentat─â de panic─â poate ajuta popula╚Ťia Rom├óniei s─â fie vigilent─â ├«n felul ├«n care acceseaz─â, asimileaz─â ╚Öi distribuie rafalele de ╚Ötiri prezentate ├«n media.

╚śtirioficiale.ro┬áeste un proiect realizat┬ápro-bono de voluntarii Code for Romania,┬áorganiza╚Ťie neguvernamental─â independent─â, neafiliat─â politic ╚Öi apolitic─â.┬áProiectul este realizat ├«n cadrul Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei ╚Öi Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â.

Informa╚Ťiile publicate pe┬ástirioficiale.ro┬áreprezint─â sursa oficial─â de informare pentru public ╚Öi reprezentan╚Ťii media, elaborat─â ├«n parteneriat cu Guvernului Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei ╚Öi fac referire la situa╚Ťia ├«n plin─â desf─â╚Öurare, cauzat─â de r─âsp├óndirea infec╚Ťiei cu Coronavirus (COVID-19).┬áProiectul ╚Ötirioficiale.ro face parte dintr-un ecosistem de ╚Öase solu╚Ťii digitale dezvoltate de voluntarii Code for Romania, menit s─â lupte cu efectele COVID-19. Ecosistemul va func╚Ťiona ca punct central de informare despre situa╚Ťia din Rom├ónia ╚Öi urmeaz─â s─â fie lansat public ├«n urm─âtoarele zile.

Extensia de browser ÔÇťcovid-19 ╚Ötiri oficialeÔÇŁ┬áidentific─â ├«n orice pagin─â web expresii cheie ╚Öi adaug─â peste acestea un infobox care trimite c─âtre sursele oficiale de informare. Extensia poate fi instalat─â pe┬áGoogle Chrome┬á╚Öi pe┬áFirefox Mozilla┬á╚Öi vine ├«n completarea solu╚Ťiei digitale┬ástiroficiale.ro. Conceptul este dezvoltat ca parte din programul┬áCivic Labs┬áal Code for Romania.

Proiecte Code for Romania contra efectelor COVID-19

Celelalte solu╚Ťii digitale din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Agen╚Ťia de Digitalizare a Rom├óniei care urmeaz─â a fi lansate ├«n zilele imediat urm─âtoare sunt:

  • stamacasa.ro┬áeste o solu╚Ťie digital─â cu ajutorul c─âreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgen╚Ť─â, colect─âm rapid informa╚Ťii de la o popula╚Ťie foarte mare ╚Öi facilit─âm astfel o evaluare constant─â a situa╚Ťiei, oferind sprijin ├«n managementul cazurilor pentru autorit─â╚Ťi;
  • datelazi.ro┬áeste locul unde vei afla dimensiunea corect─â a efectelor cauzate de COVID-19 ├«n Rom├ónia, direct din surse oficiale, diminu├ónd panica ╚Öi dezinformarea prin stimularea transparen╚Ťei;
  • rohelp.ro┬á┬áeste o solu╚Ťie digital─â cu ajutorul c─âreia se va putea face colectarea coerent─â ╚Öi ├«n siguran╚Ť─â a ajutoarelor, de orice fel, prin conectarea ONG-urilor abilitate cu oferta de resurse pus─â la dispozi╚Ťie.
  • cemafac.ro┬áeste aplica╚Ťia prin care vei putea evalua corect ╚Öi rapid deciziile pe care trebuie s─â le iei ca urmare a efectelor cauzate de COVID-19 ├«n Rom├ónia, direct din surse oficiale;
  • diasporahub.ro┬áeste platforma digital─â cu ajutorul c─âreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgen╚Ť─â, colect─âm rapid informa╚Ťii de la o popula╚Ťie foarte mare ╚Öi vom facilita o evaluare constant─â, oferind sprijin ├«n managementul cazurilor pentru reprezentan╚Ťii autorit─â╚Ťilor rom├óne ├«n ╚Ťara de re╚Öedin╚Ť─â.

Pe l├óng─â cele ╚Öase solu╚Ťii identificate care se afl─â deja ├«n dezvoltare spre a fi lansate s─âpt─âm├óna aceasta, exist─â ├«n analiz─â ╚Öi prototipare alte solu╚Ťii care vor lupta ├«n mod eficient ╚Öi strategic cu efectele produse de COVID-19.

Mul╚Ťumim┬áING Bank,┬áFunda╚Ťia Vodafone Rom├ónia┬á╚Öi┬áRomanian American Foundation┬ápentru sprijinul oferit proiectului Code for Romania Task Force.
Protejati-va pe voi și pe cei din jur!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informa╚Ťie ╚Öi educa╚Ťie pozitiv─â, Rom├óniaPozitiv─â.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre Rom├ónia de la peste 30 de autori ╚Öi colaboratori ├«nc─â din 2006. Sus╚Ťinem ╚Öi programe educa╚Ťionale ├«n diverse tematici ╚Öi am lucrat cu aproape 10 000 de participan╚Ťi ├«n ultimii 20 de ani. La acest cont de autor public─âm articole, comunicate de pres─â, opinii ╚Öi imagini pe care le primim de la colaboratori ╚Öi parteneri, dar select─âm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim s─â promov─âm pe platforma noastr─â. De Bine despre Rom├ónia.

Comenteaz─â

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.