Anticoronavirus - exemple de implicare social─â ╚Öi solu╚Ťii pentru gestionarea pandemiei

­čôú datelazi.ro este live! Accesibilizarea ╚Öi transparentizarea datelor despre pandemie ├«n Rom├ónia

0

datelazi.ro, a treia solu╚Ťie din ecosistemul de 6 solu╚Ťii digitale de lupt─â contra efectelor COVID-19, a fost lansat─â de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei

Accesul la date din surse oficiale ce descriu evolu╚Ťia cazurilor de COVID-19 ├«n Rom├ónia este esen╚Ťial ├«n adoptarea m─âsurilor corecte de s─ân─âtate public─â ├«mpotriva pandemiei cu care ne confrunt─âm. Astfel, venim ├«n sprijinul publicului ╚Öi al presei din Rom├ónia prin accesibilizarea ╚Öi transparentizarea datelor, pun├óndu-le ├«ntr-o form─â grafic─â u╚Öor de parcurs.

datelazi.ro┬áeste un proiect realizat prin efortul voluntarilor ╚Öi al echipei Code for Romania, organiza╚Ťie neguvernamental─â independent─â, neafiliat─â politic ╚Öi apolitic─â. Proiectul este realizat ├«n cadrul Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei. Toate solu╚Ťiile dezvoltate ├«n ecosositemul COVID19 de c─âtre Code for Romania Task Force, din care ╚Öi┬ádatelazi.ro┬áface parte, sunt oferite gratuit Guvernului Rom├óniei, f─âr─â nici un fel de costuri acum sau ulterioare pentru operarea acestora. Acest lucru este posibil datorit─â efortului pro-bono a sutelor de voluntari Code for Romania ╚Öi al sprijinului financiar venit din partea ING Bank, Funda╚Ťia Vodafone Rom├ónia ╚Öi Romanian American Foundation, c─ârora le mul╚Ťumim.

Informa╚Ťiile publicate pe┬ádatelazi.ro┬áreprezint─â sursa oficial─â de informare pentru public ╚Öi reprezentan╚Ťii media, elaborat─â ├«n parteneriat cu Guvernului Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei fac referire la situa╚Ťia ├«n plin─â desf─â╚Öurare, cauzat─â de r─âsp├óndirea infec╚Ťiei cu Coronavirus (COVID-19).┬áProiectul┬ádatelazi.ro┬áeste a treia solu╚Ťie, lansat─â ├«n mai pu╚Ťin de zece zile, parte dintr-un ecosistem de ╚Öase solu╚Ťii digitale dezvoltate de voluntarii Code for Romania Task Force,┬ámenit s─â lupte cu efectele COVID-19, ╚Öi folose╚Öte modelul func╚Ťional al portalului de informare din Singapore. ┬ádatelazi.ro┬áal─âturi de┬ástirioficiale.ro┬á╚Öi┬ácetrebuiesafac.ro, completeaz─â ecosistemul COVID-19, punct central de informare despre efectele pandemiei ├«n Rom├ónia.

Proiecte Code for Romania contra efectelor COVID-19

Celelalte solu╚Ťii digitale din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Agen╚Ťia de Digitalizare a Rom├óniei care urmeaz─â a fi lansate ├«n zilele imediat urm─âtoare sunt:

  • stamacasa.ro┬áeste o solu╚Ťie digital─â cu ajutorul c─âreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgen╚Ť─â, colect─âm rapid informa╚Ťii de la o popula╚Ťie foarte mare ╚Öi facilit─âm astfel o evaluare constant─â a situa╚Ťiei, oferind sprijin ├«n managementul cazurilor pentru autorit─â╚Ťi;
  • rohelp.ro┬á┬áeste o solu╚Ťie digital─â cu ajutorul c─âreia se va putea face colectarea coerent─â ╚Öi ├«n siguran╚Ť─â a ajutoarelor, de orice fel, prin conectarea ONG-urilor abilitate cu oferta de resurse pus─â la dispozi╚Ťie.
  • diasporahub.ro┬áeste platforma digital─â cu ajutorul c─âreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgen╚Ť─â, colect─âm rapid informa╚Ťii de la o popula╚Ťie foarte mare ╚Öi vom facilita o evaluare constant─â, oferind sprijin ├«n managementul cazurilor pentru reprezentan╚Ťii autorit─â╚Ťilor rom├óne ├«n ╚Ťara de re╚Öedin╚Ť─â.

Pe l├óng─â cele ╚Öase solu╚Ťii identificate care se afl─â deja ├«n dezvoltare spre a fi lansate s─âpt─âm├óna aceasta, exist─â ├«n analiz─â ╚Öi prototipare alte solu╚Ťii care vor lupta ├«n mod eficient ╚Öi strategic cu efectele produse de COVID-19.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informa╚Ťie ╚Öi educa╚Ťie pozitiv─â, Rom├óniaPozitiv─â.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre Rom├ónia de la peste 30 de autori ╚Öi colaboratori ├«nc─â din 2006. Sus╚Ťinem ╚Öi programe educa╚Ťionale ├«n diverse tematici ╚Öi am lucrat cu aproape 10 000 de participan╚Ťi ├«n ultimii 20 de ani. La acest cont de autor public─âm articole, comunicate de pres─â, opinii ╚Öi imagini pe care le primim de la colaboratori ╚Öi parteneri, dar select─âm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim s─â promov─âm pe platforma noastr─â. De Bine despre Rom├ónia.

Comenteaz─â

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.