Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pe 13-14 iulie, universitatile din UK recruteaza din Romania viitorii studenti – Cum primesc acestia admiterea pe loc

0

După Bacalaureat sau licență, o parte din tinerii români au ca pas următor studiile în străinătate. Anul universitar 2020-2021 este ultimul în care ei pot aplica pentru a studia cu aceleași beneficii financiare în Marea Britanie, destinația educațională #1 în alegerile lor.

Începând cu 2021, taxa anuală de școlarizare pentru studiile de licență se schimbă de la 9.250 lire pe an și va varia între între 10.000 și chiar 40.000 de lire pe an pentru programe de medicină sau la universități foarte prestigioase. Pentru un an de master, suma va varia între 14.000 și 30.000 lire.

În plus, din 2021, studenții din Uniunea Europeană nu vor mai putea beneficia de împrumutul guvernamental britanic, o soluție utilă pentru a-și putea finanța visul facultății în UK. Aproximativ 56% dintre potențialii studenți spun că vor fi afectați de eliminarea accesului la împrumuturi de studiu* (conform studiului realizat de Study.eu). Rezultatele sondajului au relevat o potențială pierdere de 120.000 de studenți, echivalentul a 25% din toți studenții internaționali din Marea Britanie.

Universitățile britanice, în ajutorul tinerilor din UE

Cei care vor să beneficieze în continuare de taxa redusă de studii și împrumutul guvernamental britanic pentru studii primesc susținerea facultăților britanice pentru a face cât de curând acest pas. În plus, aplicanții pot apela și la sprijinul gratuit oferit de consilierii educaționali, pentru a găsi cel mai potrivit program de studiu în funcție de propriile lor obiective, astfel încât să prindă facultatea din toamnă în UK.

Ne-am angajat în scopul nostru de a oferi tuturor studenților o experiență de învățare excepțională, în ciuda acestor perioade grele. Vom face tot ce putem pentru a ajuta studenții să înceapă studiile atunci când vor.

Dacă sunteți cetățean al UE care începe un curs de învățământ superior în septembrie 2020, ianuarie 2021 sau mai 2021, suntem încântați să confirmăm că rămâneți eligibili pentru aceleași taxe și sprijin financiar ca și studenții de origine britanică. Marea Britanie va părăsi UE la sfârșitul perioadei de tranziție, la 31 decembrie 2020”, a declarat echipa Coventry University, una dintre instituțiile aflată în Top 15 UK Universities (Guardian University Guide 2020).

13, 14 iulie – Admiteri pe loc la universitățile britanice

Echipa EDMUNDO îi așteaptă pe doritori la Spot Admissions, ocazia 100% online și sigură pentru a fi admiși pe loc la o facultate în Marea Britanie. Procesul nu necesită taxă de admitere, participarea și serviciile de consiliere fiind gratuite.

După înscrierea gratuită de pe website, aplicanții sunt contactați de echipa EDMUNDO. Consilierii educaționali le oferă sfaturi și susținere, astfel încât aplicanții să se asigure că își găsesc programul și facultatea care să li se potrivească și să își stabilească interviurile online.

Rolul consilierului educațional în cadrul Spot Admissions este de a evalua eligibilitatea aplicantului și de a-l pregăti pentru susținerea interviului. În echipa EDMUNDO avem acces la cerințele universităților internaționale, raportate la sistemul educațional românesc și putem evalua șansele ca un student să fie acceptat, chiar și înainte de interviu. Bazat pe aceste criterii, îi putem face recomandări personalizate aplicantului”, a declarat Adina Cristescu, International Marketing Manager EDMUNDO.

În plus, consilierii le sunt aproape aplicanților și pentru pași precum aplicarea pentru împrumutul guvernamental sau informații despre costuri și viața de student în UK.

Acces la 2.200+ de programe de licență sau master în Marea Britanie

Universitățile din UK le oferă aplicanților accesul la cele mai căutate domenii de studiu (Business, IT, Arte etc), dar și la programe la care tinerii nu au acces în țară. Antreprenoriat, Științe Biomedicale, Design, Dezvoltare Web și Software, Grafică și Animație Digitală, Dezvoltare Jocuri sau Criminalistică sunt câteva dintre domeniile inovative de studii puse la dispoziție de universitățile britanice.

La Spot Admissions vor fi prezente și:

  • University of West London – considerată una dintre universitățile moderne de top din UK, cu 95% dintre studenți care obțin job după absolvire;

  • University of Essex – locul 6 în Marea Britanie în topul satisfacției studenților, și în top 2% universități din lume (conform Times Higher Education și QS World Ranking);

  • University of Northampton, instituția în care studenții au ocazia să lucreze direct pentru diferite companii în cadrul unor stagii în timpul facultății și unde 96% dintre absolvenți sunt angajați pe piața muncii la scurt timp după finalizarea studiilor.

Lista completă a instituțiilor care vor fi prezente la Spot Admissions și domeniile lor de studiu se află aici.

Înscrierile pentru Spot Admissions sunt deja deschise. Universitățile britanice și consilierii EDMUNDO îi așteaptă online pe doritori cu sprijin și susținere în procesul de aplicare pentru facultatea în UK, pas care este acum mai ușor de realizat ca oricând.

Despre Grupul EDUCATIVA

EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii romani în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală.

Printre proiectele Grupului EDUCATIVA se numară serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universitați din România, AdmitereOnline.ro, dar și EA – The Entrepreneurship Academy, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali și Opțiuni de Carieră.

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.