Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul român care publică un manual de Windows 8 în Statele Unite

0

Ciprian Rusen este printre foarte puţinii români care au reuşit peformanţa de a scrie cărţi pentru Microsoft Press, prestigioasa editură ce publică exclusiv cărţi despre tehnologii Microsoft. El este deja la a doua carte publicată – Windows 8 Step by Step.

“Windows 8 Step by Step”, prima carte de Windows din seria Step by Step scrisă de un autor român, este manualul oficial oferit de Microsoft Press utilizatorilor obişnuiţi ce doresc să înveţe Windows 8. Astfel, Rusen se alătură unui grup restrâns de experți din Statele Unite, Canada și Marea Britanie, autorii selecționați ai editurii Microsoft Press.

“Windows 8 Step by Step” a fost publicată în luna octombrie 2012 și este deja distribuită în SUA, Marea Britanie, Germania și Canada, urmând a fi tradusă și în alte limbi și comercializată la nivel internațional.

Manualul îşi învaţă cititorii cum să utilizeze Windows 8 şi toate noile caracteristici ale acestui sistem de operare. Cartea este structurată în 21 de capitole şi are 784 de pagini. Pe parcursul ei se găsesc instrucţiuni simple şi clare pentru orice utilizator, indiferent de nivelul său de cunoştinţe. În fiecare capitol sunt multe exerciţii pas cu pas, cu capturi de ecran ce ghidează cititorul şi îl ajută să înveţe rapid cum se foloseşte Windows 8.

“Windows 8 Step by Step” poate fi achiziţionată şi de cititorii români, prin intermediul Amazon. Cei care doresc versiunea digitală, o pot găsi pe Amazon.com, în timp ce versiunea tipărită se găseşte pe Amazon UK la prețul de 11,5 lire.

Ciprian Rusen a mai publicat până acum o carte de reţelistică pentru utilizatorii individuali, tot pentru Microsoft Press. De asemenea, el scrie ghiduri şi tutoriale despre Windows de mai mulţi ani.

Articolele lui în limba română se pot găsi pe 7 Tutoriale (www.7tutoriale.ro), iar cele în engleză pe 7 Tutorials (www.7tutorials.com)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.