„Personalitati cu handicap care au influentat istoria”, o carte despre potentialul si performantele oamenilor cu dizabilitati

0

Fundatia Licinium anunta cu bucurie lansarea cartii de colectie „Personalitati cu handicap care au influentat istoria”, o carte realizata cu sprijinul companiei Inspire Business. Lansarea a avut loc in cadrul Galei „Investiti in potential”, aflata la a doua editie, la Rin Grand Hotel, alaturi de reprezentanti din companii, presa si colaboratori Licinium.

Cartea cuprinde biografiile a 100 de personalitati cu handicap care, de-a lungul vremii, au influentat istoria si povesti ale tinerilor cu potential din Romania care au reusit sa atinga performanta in activitatea lor, in ciuda dizabilitatilor lor. Bencze Marta Iozefina, autoarea cartii, ea insasi persoana cu deficiente, a impartasit din munca si implicarea emotionala din spatele acestui concept, invitandu-ne sa descoperim puterea si curajul pentru a ne depasi limitele.

In cadrul Galei „Investiti in potential” au fost premiate persoanele cu handicap care au excelat in 2011 in diferite domenii de activitate (sport, educatie, arta, cultura etc.). S-au acordat si premii speciale in semn de apreciere a persoanelor care au reprezentat un sprijin pentru persoanele cu handicap in decursul anului. In aceasta categorie s-au inscris: doamna Ministru Sulfina Barbu, Transelectrica, Fundatia Vodafone, Vasile Stoica, Mihai Nesu si Lucian Bute. Festivitatea de premiere a cuprins si cateva momente artistice prezentate de persoane cu handicap si persoane valide.

Inspire Business, desemnata cel mai implicat partener al fundatiei, incurajeaza si sustine initiativele care pornesc de la valori comune, in care cu totii credem precum respect, responsabilitate si bunatate prin care contribuim, fiecare dintre noi, la bunastarea societatii, a oamenilor din jurul nostru.

Puteti face un prim pas achizitionand cartea „Personalitati cu handicap care au influentat istoria” sau alaturandu-va proiectelor Fundatiei Licinium.

Pentru mai multe informatii, accesati  site-ul www.licinium.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează