Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Salvat prin adopție” la Roaba de Cultură!

0

PRIMUL EVENIMENT PUBLIC DE PROMOVARE A ADOPȚIEI POST-COVID

Alianța România Fără Orfani (ARFO) și Asociația Tzuby’s Kids, în parteneriat cu ANDPDCA organizează evenimentul “Salvat prin Adopție” cu ocazia zilei de 2 iunie – Ziua Națională a Copilului Adoptat. Campania se derulează concomitent prin intermediul site-ului www.ziuaadoptiei.ro și își propune să conștientizeze societatea noastră cu privire la nevoia copiilor lipsiți de îngrijire părintească de a avea o familie.

Parcul Herăstrău la Roaba de Cultura, Zona Pescăruș va fi animat de glasurile copiilor în intervalul orar 17:00 – 19:40. Organizatorii vor avea ateliere pentru copii cu diverse teme, modelaj, ateliere de desen, zone senzoriale și diverse jocuri individuale și de grup și vor lua interviuri pe scenă unor familii care au experimentat adopția.

Evenimentul se va bucura de prezența Doamnei Florica Cherecheș, președinte ANDPDCA, de Profesorii trăsniți de la Fun Science iar copiii vor cânta împreună cu Animas Show. Tzuby’s Kids va avea amenajat un stand de unde pot fi obținute informații valoroase, direct de la specialiști, despre adopție și despre situația copiilor din sistemul de protecție.

În România, sunt peste 50.000 de copii în sistemul de protecție al copilului iar 9.000 de copii intră în sistem anual din cauza abandonului sau a tragediilor prin care trec, fie că este vorba de abuz, neglijență, decesul părinților, detenția acestora sau alte cauze. Peste 3.000 de copii sunt momentan adoptabili însă doar puțin peste 1.000 sunt efectiv adoptați.

Alianța România Fără Orfani unește peste 30 de organizații cu scopul ca fiecare copil să beneficieze de dragostea, susținerea și siguranța apartenenței la o familie permanentă. Alianța România Fără Orfani (ARFO) este afiliată organizațiilor internaționale World Without Orphans (WWO) și Christian Alliance for Orphans (CAFO).

Partener locație: Asociația Green Revolution

Sponsori: La Vache qui rit si BabyBell, Eti, Rostar, Touch Gel, Sky Promotion, Sloop.

www.romaniafaraorfani.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.