S-a lansat Cu inima la vedere, un podcast despre cea mai serioasă joacă: de-a părinții. Podcastul este găzduit de Amalia Enache și produs de Hope and Homes for Children

0

Hope and Homes for Children lansează podcastul Cu inima la vedere, o serie de 6 episoade găzduite de Amalia Enache, jurnalist, mamă și Ambasador Hope and Homes for Children, în care vorbește cu părinți și specialiști despre cea mai serioasă joacă: joaca de-a părinții.

Amalia Enache: „Daca v-ați simțit vreodată vinovați când v-ati înfuriat, poate exagerat, pe copii sau dacă vă amintiți cum preferați să fiți cuminți numai să nu-i înfuriați pe părinți când erați voi mici, urmăriți-ne!”

Primul episod, despre Tantrumurile părinților și cum ne putem trata de ele, îi are ca invitați pe actrița și mama Dana Rogoz și pe psihoterapeutul Gáspár György, autorul cărții „Copilul invizibil”. Episodul-pilot a fost înregistrat în cadrul unui eveniment cu public, pe 9 iunie, la HNK Gallery.

Vă invităm să ascultați primul episod pe: Youtube, Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts și pe toate platformele audio de podcast.

Gáspár György: Despre tantrumurile celor mici vorbim tot mai des, dar despre tantrumurile celor mari ne jenăm să discutăm. În fapt, atunci când un părinte manifestă un tantrum este tot o neputință, una a copilului interior care se simte lipsit de putere și neajutorat.

Cu inima la vedere este un podcast pentru părinți și copii. Dar și pentru părinții și copiii pentru care sărăcia schimbă complet acest joc. Pentru ei, Hope and Homes for Children îi invită pe cei care ascultă podcasul să intre pe pretulbinelui.ro și să facă o donație – pentru copiii care au dreptul la părinți și la copilărie.

Podcastul „Cu inima la vedere” este susținut de Centrul Comercial ParkLake.

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până în decembrie, 2020, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 60 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 112 case de tip familial si trei apartamente de tip familial, 6.619 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 406 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 36.190 de copii au fost salvați de la ruperea de familie, 2003 tineri au fost sprijiniți în mod direct pentru o viață independentă, 2.190 de copii au fost primiți în centrele de zi, iar 1087 în centrele de primire în regim de urgență. 9.441 de membri de personal din sistemul de protecție al copilului au fost instruiți de Hope and Homes for Children.

Peste 60.900 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituționalizarea copiilor în țara noastră. Până în prezent, Hope and Homes for Children a investit peste 35 de milioane de euro în reforma sistemului de protecție a copilului, închizând instituții de tip vechi, reintegrând copiii în familia naturală sau extinsă, plasându-i în grija asistenților maternali profesioniști sau mutându-i în case de tip familial.

Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.