Psihologii și analiștii financiari dezbat relația dintre creșterea inflației și fericire

0

Doar 10% din fericirea noastră se datorează circumstanțelor de viață, printre care și veniturile, iar 50% ține de nivelul individual de bază al fericirii, care este determinat la naștere. Cu alte cuvinte, unii oameni sunt pur și simplu mai fericiți în mod natural decât alții, iar veniturile nu ocupă un loc atât de important pe cât ne așteptam, conform psihologilor. În același timp, 40% din nivelul fericire este datorat activităților pe care le derulăm pentru a fi mai fericiți, care sunt, la rândul lor, condiționate de bani.

„Fericirea secularizată este inaccesibilă persoanelor care nu dispun de un nivel decent de bunuri materiale. Însă, peste acest prag de venituri, fericirea sau nefericirea reprezintă o chestiune personală, care nu poate fi influențată de bani sau bunuri materiale”, a declarat Dragoș Cabat, acționar și managing partner al risco.ro, analist financiar cu experiență de peste 25 de ani.

Relația dintre bani și fericire va fi explorată de către experți în cadrul dezbaterii „Money vs. Happiness – Pot banii cumpăra fericirea?”, organizată de Lingua TranScript.

„Printre temele care vor fi abordate în cadrul evenimentului se numără raportul dintre bunăstarea materială și fericire, ce tipuri de investiții sunt recomandate în vreme de inflație crescută și stagnare economică și randamentele și riscurile asociate în raportul economii/investiții,” a declarat gazda evenimentului, antreprenoarea Manuela Meleandră, fondatoarea Lingua TranScript, despre divizia de evenimente Lingua Events.  Aceasta este profesor, formator și traducător autorizat cu vechime de 25 de ani, deține un MBA finalizat în 2011 în limba germană și are o experiență de peste 15 ani pe piața de servicii lingvistice corporate.

Dezbaterea va fi moderată de către Miles Kentish, lector calificat de limba engleză, care a predat, timp de peste 10 ani, engleza de afaceri în România și în alte țări. Specialistul va oferi, de asemenea, recomandări la finalul sesiunii de pe 26 Mai cu privire la unele dintre noțiunile de vocabular și gramatică engleză folosite de participanți.

Despre companieLingua TranScript a fost înființată în 2006 de către antreprenoarea Manuela Meleandră. De 15 ani pe piața serviciilor lingvistice, Lingua TranScript s-a dezvoltat într-o școală de limbi străine în sectorul corporate. Compania dispune de know-how-ul şi de baza materială necesare dezvoltării atelierelor de conversaţii, socializare și networking în limbi străine, cu componentă educativă. Lingua Events este divizia de evenimente tip workshopuri tematice de conversaţie în limbi străine.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.