Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prin campania „Ia în grijă un copil”, poți deveni părinte adoptiv de la distanță, timp de un an!

0

Copiii nu așteaptă să treacă pandemia pentru a crește! Acum, mai mult ca niciodată, cei 200 de copii din familii sărace, care vin zi de zi în Centrele ,,Ana și Copiii” din București, Prahova și Călărași, au nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare!

Prin campania „IA ÎN GRIJĂ UN COPIL”, 200  de oameni buni pot deveni prieteni de nădejde, un fel de „părinte adoptiv” de la distanță, pentru un an, pentru unul dintre copiii din familii defavorizate aflați în grija Asociației „Ana și Copiii”. În felul aceasta vor putea acoperi lunar costul pentru masa zilnică a copiilor, produse de igienă, rechizite, hăinuțe, costul cu pegagogii sociali care ajută copiii zilnic la teme.

,,Ana și Copiii’’ a fost alături de copii pe durata critică a pandemiei și i-a reprimit zilnic în Centre încă din data de 15 mai! Mai mult, programul a fost extins cu 3-4 ore pentru a asigura în mod real conectarea la școala online. 2021 rămâne în continuare un an dificil, iar, din păcate, pe fondul somajului, listele de asteptare sunt in continuă crestere. În multe familii au dispărut inclusiv banii de mâncare!

Hrana caldă, atât de necesară acestor copii vulnerabili, nu se poate mânca online. Temele într-un spațiu insalubru, cu număr mare de persoane și lipsa de suport din partea părinților cu ore lungi de muncă/ navetă / resurse financiare mici sau nivel redus de educație, sunt extrem de greu realizabile! Centrele de Sprijin Educativ sunt singura soluție!

Cei care doresc și pot să dea o mâna de ajutor, pot face o donație recurentă lunară (până în iunie 2022) cuprinsă între 50 și 200 Ron/luna, donație care să acopere costurile pentru un copil.  Puteți dona direct de pe card dacă intrați  AICI!

În felul acesta, fiecare dintre noi se asigură că timp de un an, un copil are sprijinul necesar pentru a-i fi bine. Donațiile se fac simplu, printr-un formular online. Donația lunară poate fi oricând sistată.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.