Piatra Neamț: KULT Fest, festivalul care unește comunitatea

0

Festivalul organizat voluntar de Asociația Kult Generation a reunit la Piatra Neamț, în perioada 30 – 31 iulie, peste 2500 de participanți din zona Moldovei și a oferit experiențe inedite în aer liber, concerte de muzică live, activități recreative și ateliere de educație non-formală.

Fiecare ediție de KULT Fest are vibrația ei specială! Pe soare, vânt sau ploaie, festivalul adună în jurul său, de 5 ediții, oameni care iubesc muzica bună, relaxarea, timpul petrecut cu prietenii și familia într-un cadru sigur și kult.

KULT Fest este o stare de spirit care călătorește de la prima ediție prin sufletele și amintirile tuturor celor care au experimentat fenomenul. În parc, pe stadion sau la poalele muntelui, în Roman sau la Piatra Neamț, KULT Fest nu este despre un loc anume, ci despre oamenii de pe scenă, din spatele scenei sau din fața ei. 

Festivalul oamenilor faini rezistă! A rezistat și anul acesta în fața ploii torențiale, a codurilor portocalii de furtuni și a provocărilor de la firul ierbii.  De ce? Pentru că este creat din dorința de a aduce comunitatea împreună, într-o horă a bucuriei.

Scena artistică de anul acesta a fost epică! Ritmurile tobelor moldovenești au îndepărtat ploaia și au făcut pădurea să respire. Zdob și Zdub, Spike, Robin & The Backstabbers, The Kryptonite Sparks, Argatuși Moș Martin, Missed Call, Cristina Dima & Raul Tonegaru, Lotus, Stoned, Flying Otters, Tangent  au dus muzica la un alt nivel și au încălzit inimile participanților.

Festivalierii care și-au dorit o experiență cu totul inedită, au putut admira orașul, munții și festivalul de la înălțimea balonului cu aer cald, punctul de atracție al evenimentului și o premieră pentru Piatra Neamț.

Copiii s-au putut bucura de spectacole și atelierele special create pentru ei și de zonele dedicate pentru joacă și voie bună. Festivalul a avut și o componentă importantă pentru producătorii și artizanii locali. Zona Colțul LOKAL a promovat produsele creativilor expozanți și le-a oferit un spațiu în care să împărtășească din dragostea lor pentru creație. 

KULT Fest este dovada faptului că dacă îți dorești cu adevărat să dezvolți o mișcare culturală pentru comunitate, trebuie să fii perseverent și să crezi în visul tău și al celor care au valori comune. Facem acest festival voluntar și non-profit, iar echipa de organizare, la fel de entuziastă ca în fiecare ediție,  mulțumește tuturor celor care au făcut posibilă o nouă ediție memorabilă.” Sebastian Hrib – coordonator festival

Ediția de anul acesta a fost realizată cu sprijinul Primăriei municipiului Piatra Neamț, Kiss FM, al celor 25 de parteneri, al celor 84 de tineri voluntari tineri și adulți veniți din Piatra, Roman și Bacău, cu vibe-ul celor 12 artiști care au urcat pe scenă și al echipelor de sunet, pază și suport. 

Rămân să ne țină de cald până la anul zâmbetele, acordurile vesele, mâinile împreunate, privirile prietenoase, felicitările și sentimentul de a fi creat un festival pentru generații. 

Asta este recompensa festivalului! Iar noi o iubim!

(Articol scris de Catalina Ilie pentru KULT Fest)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.