MEDIAȘ: Ferestre – Poveștile orașului și ale lemnului

0

Asociația Fanny Baumel derulează proiectul Ferestre – Poveștile orașului și ale lemnului, o inițiativă menită să faciliteze în rândul comunității locale medieșene conștientizarea importanței patrimoniului construit, dar și să încurajeze locuitorii orașului să identifice și să promoveze elementele arhitecturale specifice orașului nostru.

Printre activitățile proiectului se numără:

  • organizarea unei conferințe pe tema patrimoniului construit – estetica orașului și provocările locuințelor;

  • prelegere privind rolul arhitectului în cumpărarea și amenajarea locuinței;

  • activități interactive destinate tinerilor: joc urban pe echipe – vânătoare de comori arhitecturale, atelier de fotografie, expoziție de fotografie;

  • atelier de restaurare a ferestrelor de lemn cu ajutorul unei echipe de voluntari.

Mai multe informații legate de aceste activități vor fi disponibile în curând pe pagina de Facebook Casa de langa Sinagoga, https://www.facebook.com/sinagogamedias

Proiectul, în valoare totală de 23.786 RON, este implementat de către Asociația Fanny Baumel în perioada Septembrie – Octombrie 2022, având ca obiectiv familiarizarea comunității locale cu estetica și funcționalitățile ferestrelor istorice ale caselor săsești.

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.