Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

In My Element – expediția de leadership a lucrătorilor de tineret europeni

0

Călărași – În perioada 18-24 mai 2021, Asociația Monomyths facilitează un curs intensiv de formare pe tema “leadership și inteligență pozitivă” pentru 27 de lucrători de tineret din 9 ONG-uri din Spania, Polonia, Macedonia de Nord, Lituania, Grecia, Cipru, Cehia, Bulgaria, România. Proiectul „In My Element”este co-finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Proiectul internațional “In My Element” propune liderilor și lucrătorilor de tineret din ONG-urilor europene o expediție de învățare în trei etape:

1)Find the inner leader; 2)Become a better leader; 3)Lead the future. Pe parcursul cursului de formare de șapte zile, aceștia experimentează o selecție de metode interactive, specifice educației în context non-formal, care să îi sprijine să devină lideri în situații de criză și să își dezvolte competențe-cheie, necesare în lucrul cu tinerii. La finalul procesului de învățare toți participanții primesc certifícatele europene Youthpass.

În perioade de criză cum este și cea de față, ONGT-urile sunt provocate să își testeze capacitatea de reacție și de adaptare, dar în acelasi timp și abilitățile de leadership ale lucrătorilor de tineret, care sunt cu atât mai importante considerând impactul pe care îl au la nivel local, prin intermediul programelor și serviciilor comunitare pe care le oferă tinerilor.

Am observat ca leadershipul în contextul lucrului cu tinerii este in mare parte orientat în exterior, pe cum să conduci și să influențezi tinerii, cum să îi influențezi și să îi convingi să își atingă potențialul. Înainte de a face asta, este recomandat ca lucrătorii de tineret să știe cum să își acceseze propria „busolă interioară”. Mai mult, prin dezvoltarea inteligenței positive, aceștia devin pregătiți să facă față provocărilor mari, să fie echilibrați și să își continue misiunea personală cu încredere și energie”, a declarat Emilia Radu, președinte al Asociației Monomyths.

În cadrul proiectului, împreună cu cei 27 de participanți va fi dezvoltat un instrument de lucru pentru ONGT-uri: “100 Inner Leadership & Positive Intelligence Action Cards”. Mai mult, prin intermediul evenimentelor locale simultane “27-in-1 day” din luna iunie, lucrătorii de tineret formați vor testa o selecție de activități tematice integrate în colecția de cartonașe cu sute de tineri din cele 9 comunități locale.

Despre Asociația Monomyths

Din 2014, Asociația Monomyths, o organizație de tineret activă în București, creează în cooperare cu experți și mentori internaționali contexte și spații interactive de învățare dedicate tinerilor, adolescenților și lucrătorilor de tineret din România, state membre ale Uniunii Europene, țări din regiunea MEDA și Caucaz, America de Sud și Africa.

Asociația Monomyths oferă acces gratuit la programe educaționale și dezvoltare inovatoare tinerilor și adolescenților, precum și instrumente educaționale organizațiilor de tineret (jocuri de societate educaționale, platforme educaționale, toolkituri tematice cu activități de educație în context nonformal și cursuri digitale MOOC). Viziunea Asociației este de a inspira tineri și adolescenți din întreaga lume să își concentreze energia, curajul și creativitatea pentru a deveni cetățeni activ, factori de schimbare și creatori de intervenții cu impact social.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.