A patra ediție Bitcoin România Chess Open a reunit elitele din lumea șahului și pasionații

0

Maestrul Florin Gheorghe, cel mai mare jucător român de șah, și-a lansat în premieră noua carte

  • A patra ediție a festivalului de șah Bitcoin Romania Chess Open a avut loc pe 7-8 mai în cadrul Liceului Internațional de Informatică din București.

  • Evenimentul a fost organizat de Bitcoin România și Academia de Șah.

  • În cadrul evenimentului s-au lansat și cele trei volume ale cărții „Artă în Șah și în Viață”, scrise de Florin Gheorghiu, cel mai mare jucător român de șah din toate timpurile.

  • La festivalul de șah au fost prezenți și Marii Maeștri Mircea Sergiu-Aurelian Pavlov și antrenorul federal al Federației Române de Șah Constantin Ionescu.

 A patra ediție a turneului de șah Bitcoin România Chess Open, organizat de Bitcoin România în colaborare cu Academia de Șah, a avut loc pe 7-8 mai la Liceul Internațional de Informatică din București.

În cadrul evenimentului a avut loc și lansarea celor trei albume de șah „Artă în Șah și în Viață”, scrise de Florin Gheorghiu, jucător român emblematic care a concurat cu 9 campioni mondiali de-a lungul carierei, câștigând și în fața faimosul jucător american Bobby Fischer.

Marele Maestru Internațional și multiplu campion național povestește despre viața sa și cele mai frumoase partide de șah pe care le-a jucat în noua sa carte, tipărită și lansată cu sprijinul Bitcoin România.

Cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede de pe piața locală, Bitcoin România, este sponsorul și susținătorul turneului de șah pentru jucători profesioniști și amatori.

Bitcoin România se implică activ în promovarea șahului în rândul tinerilor din România și în sprijinirea jucătorilor de șah, amatori sau profesioniști. Eu însumi sunt pasionat de șah și consider că acest sport m-a ajutat să dobândesc gândirea strategică și analitică necesară obținerii bunelor rezultate în antreprenoriat”, spune Constantin Rotariu, co-fondator și Chief Strategy Officer Bitcoin România.

La finalul evenimentului s-au acordat premii în valoare de peste 13.000 lei, cupe și medalii. Câștigătorii locurilor întâi în clasamentul general al fiecărui turneu au primit drept premiu și colecția de trei volume semnate de Florin Gheorghiu.

Arbitrii acestei ediții au fost Dinu Nicula, Florin Coman, Gabriel Georgescu, Bogdan Ulian și Roxana Firaru.

La Bitcoin România Chess Open au participat Marele Maestru Internațional Mircea Sergiu-Aurelian Pavlov, Președintele Federației de Șah Române Vlad Ardeleanu, Maestrul și antrenorul federal al Federației Române de Șah Constantin Ionescu, președintele Academiei de Șah Alecsandru Oțetea, vicepreședintele Asociației Municipale de Șah București Gigi Grigore, Dorin Moise de la Editura ArtPress, precum și Ionuț Iamandi, publicist, autor și ziarist, mare iubitor al șahului și al istoriei șahului românesc.

**

Despre Bitcoin România

Bitcoin România este prima și cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede de pe piaţa locală, compania lansată în 2014 având în prezent peste 100.000 de clienți. Compania creată de către frații Constantin și George Rotariu este cea care a introdus ATM-urile crypto în România, iar până la finalul lui 2022 vizează să ajungă la peste 100 de ATM-uri. Anul acesta compania a lansat pro.bitcoinromania.ro, o platformă care oferă conversii automate pentru principalele cryptomonede de pe piaţă, la orice oră.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.